Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Stulbi un amatieriski no manas puses"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Stulbi un amatieriski no manas puses"
Foto: Motorsport.com

Pēc piedzīvotā zaudējuma cīņā ar Maksu Verstapenu un komandas biedru Oskaru Piastri Austrijas F1 posma sprinta sacensībās paškritiku nav saudzējis "McLaren" pilots Lando Noriss, sakot, ka viņa manevrs cīņā par uzvaru izvērsies "stulbs un amatierisks".

Noriss apdzina Verstapenu trešajā līkumā, taču "Red Bull" braucējs ceturtajā līkumā atguva vadību. Situāciju izmantoja Piastri, kuram Noriss bija atstājis brīvu vietu. Rezultātā finišā nācās samierināties vien ar trešo pozīciju.

"Es izdarīju kaut ko diezgan stulbu un muļķīgu, kas nebija gudri no manas puses," paškritisks bija Noriss. "Tiklīdz riepas pārkarst, ir sarežģīti kaut ko paveikt, tādēļ bija jāizmanto viss iespējamais no šīs situācijas. Tad es visu saputroju un kā amatieris atstāju durvis atvērtas. Citādi esam pietiekoši ātri un rīt noteikti viņiem sarūpēsim cīņu."

Neskatoties uz tik cerīgo sākumu, Noriss atzīst, ka turpinājumā neko daudz vairs darīt nebija iespējams ne viņam, ne komandas biedram Piastri, kurš brauca priekšā.

"Ja godīgi, nedomāju, ka kaut kas bija iespējams," viņš saka. "Ātrums bija labs, bet nedomāju, ka ar to pietika, lai sacenstos ar Maksu. Viņš bija mums nedaudz par ātru. Bet rīt būs cita iespēja un es mēģināšu atkal."

Verstapens atzīst, ka nav bijis viegli aizmukt no "McLaren" pilotiem, tomēr tas izdevies, pēc kā braukt kļuvis daudz vieglāk.

"Es teiktu, bija labs pirmais aplis, bet, tiklīdz atveras DRS, ir ļoti grūti izkļūt no šīs zonas," saka Austrijas GP sprinta uzvarētājs. "Tas prasīja vairākus apļus un arī dažas aizraujošas cīņas. Kad tikām ārā no DRS zonas, varēju vairāk koncentrēties pats uz savu sacīksti, un tad jau viss izskatījās nedaudz labāk. Varat redzēt, ka abas "McLaren" mašīnas dara visu iespējamo, lai sarežģītu man situāciju, un sacīkstē ar to būs jāstrādā. Dažas lietas, par ko padomāt un uzlabot uz svētdienu. Galvenā sacīkste būs garāka un smagāka riepām. Būs interesanti redzēt, kā viss attīstīsies."

Sprinta sacensību video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=8Qb...

Izmantotie resursi:
www.f1.lv