Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Okons varētu zaudēt vietu "Alpine" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Okons varētu zaudēt vietu "Alpine" sastāvā
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

Kā viena no skarbākajām versijām šobrīd parādījusies Estebana Okona iespējamā nomaiņa "Alpine" sastāvā ar citu pilotu. Lai gan šis scenārijs nešķiet ļoti ticams, šobrīd tiek baumots, ka jau nākamajā F1 posmā viņa vietā startēs testpilots Džeks Dūens, savukārt nākamgad franču pilota vietu varētu ieņemt Miks Šūmahers.

Pēc Okona darbībām Monako GP pirmajā aplī, kad pilots izraisīja sadursmi ar komandas biedru Pjēru Gazlī, komandas vadītājs Bruno Famins apsolīja to neatstāt bez sekām. "Alpine" boss arī neslēpa, ka rīcība būs skarba. Tas raisījis augsni dažādām baumām.

"Mums bija skaidras instrukcijas pirms sacīkstes, ko darīt," intervijā "Canal+" atklāja Gazlī. "Tā mašīna, kas kvalificēsies augstāk, sacensībās saņems palīdzību no otras mašīnas. Tāda bija stratēģija. Diemžēl tas nenotika."

Gazlī atzina, ka Okona centieni sevi pierādīt, lai saglabātu iespēju startēt F1 čempionātā nākamajā sezonā, nav attaisnojums.

"Es uz šādu jautājumu pat negribu atbildēt," sacīja Gazlī. "Viņš ir profesionāls pilots, kuram jāzina, ko viņš drīkst darīt un, ko nedrīkst, sevišķi pret komandas biedru. Viņš ir labs pilots, kurš apzinās, ko dara, tāpēc viņam vienkārši būtu jāmainās. Esmu sarūgtināts par tiem 1200 cilvēkiem, kas strādā mūsu komandā. Mēs nevaram atļauties tāda veida uzvedību."

Šobrīd aktīvi izskanējušas runas, ka Okons varētu izlaist nākamo F1 posmu, dodot iespēju debijas sacīksti aizvadīt Džekam Dūenam. Tikmēr aizkulisēs runā, ka Gazlī nākamgad visticamāk paliks "Alpine" sastāvā, kamēr uz Okona vietu ir vairāki pretendenti, ieskaitot Miku Šūmaheru, kurš rūpnīcu šobrīd pārstāv izturības sacīkstēs.

"Haas" komandas boss Ajao Komatsu Monako GP nedēļas nogalē apstiprināja, ka Okons ir viens no kandidātiem uz vietu viņa vadītajā vienībā, kamēr Famins atklāja, ka sarunas notiek ar vairākiem pilotiem, un Šūmahers ir starp tiem.

"Domāju, ka starp abiem "Alpine" braucējiem ir nemiers," kanālā "Sky Deutschland" sacīja bijušais F1 pilots Timo Gloks. "Neviens no viņiem nav apmierināts ar pašreizējo situāciju komandā. Tāpēc Mikam ir liela iespēja."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv