Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

Komentējot "Andretti" nedienas saistībā ar centieniem iekļūt F1 čempionātā, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems devis padomu Maiklam Andreti iegādāties kādu no esošajām komandām.

Kamēr FIA deva zaļo gaismu "Andretti" ienākšanai čempionātā, pret to nostājās "Formula 1" īpašnieki un vairums esošo komandu. Noteikumi paredz, ka čempionātā drīkst piedalīties līdz 12 komandām, kamēr šobrīd jau kādu laiku eksistē vien desmit. Ben Sulajems iesaka Andreti ģimeni pārņemt kādu no jau esošajām vienībām, kas garantētu iespēju piedalīties čempionātā.

"Man nav šaubu, ka F1 menedžments un "Liberty" labprāt gribētu redzēt citas komandas, ja vien tās ir rūpnīcu komandas," sacīja Ben Sulajems. "Es ieteiktu "Andretti" iet un nopirkt citu komandu, nevis ienākt kā 11. komandai. Man ir sajūta, ka dažas komandas vajadzētu atsvaidzināt. Kas ir labāk? 11 komandas kā skaitlis vai desmit spēcīgas komandas? Es aizvien uzskatu, ka mums vajag vairāk komandas, bet ne jebkuras komandas. Tām jābūt pareizajām komandām. Nav runa par skaitu, bet par kvalitāti."

"Andretti" jau ir panākusi vienošanos ar Amerikas autoražotāju "General Motors", kas turklāt uz 2028. gadu apņēmušies nākt klajā ar savu F1 dzinēju.

Ben Sulajems atklāti atzīst, ka dažām komandām šobrīd ir visai lielas grūtības. Jau labu laiku tiek baumots, ka "Red Bull", kas 2026. gadā uzsāks sadarbību ar "Ford", varētu pārdot sev piederošo RB vienību. Tāpat līdzīgas baumas izskanējušas par "Alpine".

"Neminot konkrēti, ir komandas, kurām ir grūtības," saka Ben sulajems. "Grūtības ar veiktspēju un pat ar pārvaldību. Runa ir par pareizo komandu, un nevajadzētu zaudēt tādu iespēju, ka "Formulā 1" ienāk tāds motoru ražotājs kā "General Motors". Iedomājieties, kas tā būtu par ietekmi. Mums ir trīs posmi ASV. Mums tur ir spēcīga fanu bāze, bet nav pilnvērtīgas amerikāņu komandas. Esmu ļoti priecīgs par "Ford" atgriešanos, bet iedomājieties, ja mums būtu "General Motors" un vairāk amerikāņu pilotu..."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv