Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Startā biju pārāk draudzīgs pret Botasu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Startā biju pārāk draudzīgs pret Botasu"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Pēc izcīnītās otrās vietas Azerbaidžānas "Grand Prix" un zaudētās vadības F1 čempionāta kopvērtējumā, Lūiss Hamiltons atzinis, ka startā viņam vajadzēja būt agresīvākam un tik viegli nevajadzēja jāļauj otram "Mercedes" pilotam Valteri Botasam saglabāt līderpozīciju.

Botass Baku trasē uzvarēja kvalifikācijā, bet sacensību sākumā pirmajos līkumos sānu pie sāna brauca ar Hamiltonu, tomēr noturot pirmo vietu, bet vēlāk izcīnot uzvaru un pārņemot vadību čempionātā, gan tikai ar viena punkta pārsvaru.

"Kvalifikācijā savu darbu neizdarīju kārtīgi, bet viņš izdarīja," atzīst Hamiltons. "Pēc tam sacīkstēs pirmajā līkumā biju pārāk draudzīgs pret viņu un faktiski iedevu viņam līderpozīciju. Sacensībās viņš brauca fantastiski, nepieļāva kļūdas un bija pelnījis šo uzvaru. Mans sniegums vienkārši nebija pietiekami labs, tāpēc vajag strādāt vairāk. Nebija tā, ka man nepatika šīs sacīkstes, vienkārši bija problēmas ar ātrumu. Ir noteiktas trases, kurās neesmu gana ātrs, pēc tam citās esmu, un es nevaru izskaidrot, kāpēc tā ir. Beigās spēju pietuvoties, bet bija par vēlu."

Uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Sebastians Fetels no "Ferrari", kurš atzina, ka jaunajai mašīnai ir problēmas "sastrādāties" ar riepām, kas arī esot galvenais iemesls komandas nespējai izcīnīt uzvaras šīs sezonas pirmajos četros posmos.

"Esam uzlabojuši mašīnu, tagad tā ir ātrāka, bet daudz svarīgāk šobrīd ir saprast, kā likt riepām darboties vajadzīgajā kvalitātē," saka Fetels, kurš kopvērtējumā ir jau 35 punktus aiz Botasa, ieņemot trešo pozīciju. "Tas, ka mums ir pārāk mazs ātrums lēnajos līkumos ne tik daudz ir aerodinamikas radīta problēma, bet gan saķeres trūkuma rezultāts. Tiklīdz to atrisināsim, uzskatu, ka spēsim iesaistīties cīņā. Tikmēr rēķinot to, kas vidēji piedzīvots aizvadītajos četros posmos, mēs vienkārši neesam pietiekoši ātri."

F1 pasaules čempionāts turpināsies ar posmu 12. maijā Barselonā.

Izmantotie resultāti:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...