Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" piedāvā Ņūvijam finansiāli dāsnu līgumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" piedāvā Ņūvijam finansiāli dāsnu līgumu
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Cerībā nākotnē iesaistīties cīņā par F1 čempiontitulu, "Aston Martin" komanda izteikusi piedāvājumu vienam no visu laiku izcilākajiem inženieriem Adrianam Ņūvijam, kurš jau gandrīz divas desmitgades veido sacīkšu mašīnas "Red Bull" vienībai.

Kopš pievienošanās "Red Bull" rindām 2005. gadā, Ņūviju centušās pie sevis pārvilināt vairākas komandas, taču līdzšinējie mēģinājumi cietuši fiasko. Tieši ar viņa radītajiem auto četrus titulus no 2010. līdz 2013. gadam izcīnīja Sebastians Fetels, bet šogad pēc ceturtā titula devies Makss Verstapens.

"Motorsport.com" vēsta, ka "Aston Martin" komandas īpašnieks Lorenss Strols piedāvājis Ņūvijam līgumu Saūda Arābijas GP nedēļas nogalē. Piesolītā naudas summa esot iespaidīga. Ja 65 gadus vecais inženieris piekritīs, viņa pamata darbavieta Anglijā atradīsies vien 30 kilometru attālumā no tagadējās. "Red Bull" bāze atrodas Miltonkīnsā, bet "Aston Martin" bāzējas netālu esošajā Silverstonā.

Strols šobrīd sper būtiskus soļus, lai jau tuvākajā nākotnē varētu iesaistīties cīņā ar tādām vadošajām komandām kā "Red Bull", "Mercedes" un "Ferrari". Lai to panāktu, tiek celta jauna moderna F1 rūpnīca un vēja tunelis, kā arī jau nolīgti augstas raudzes inženieri no konkurējošajām vienībām. Tāpat noslēgta vienošanās par dzinēju piegādi ar "Honda" no jaunās ēras sākuma 2026. gadā.

Ņūvijs, iespējams, ir pēdējais iztrūkstošais puzles gabaliņš, kas nepieciešams, lai mērķus īstenotu. Tas arī varētu palīdzēt Fernando Alonso pieņemt lēmumu palikt pašreizējā komandā. Tāpat pēdējā nedēļā "Aston Martin" jau tiek minēta kā Maksa Verstapena iespējamā nākotnes komanda. Čempionam tā būtu iespēja turpināt strādāt kopā ar Ņūviju un "Honda". Pati vienība izskanējušo informāciju pagaidām atsakās komentēt.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv