Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī Japānas posmā "Williams" komandai nebūs rezerves šasijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī Japānas posmā "Williams" komandai nebūs rezerves šasijas
Foto: Motorsport.com

Lai gan "Williams" komanda uz nākamnedēļ Japānā gaidāmo F1 posmu ieradīsies ar divām startēšanai sagatavotām mašīnām, tai aizvien nebūs rezerves šasijas. Iepriekšējās sacīkstēs Austrālijā šī iemesla dēļ vienam no pilotiem nācās palikt malā.

Jau starpsezonā "Williams" saskārās ar rezerves daļu ražošanas aizkavēšanos, ko izraisīja piegāžu aizkavēšanās. Tas savukārt radījis lielas problēmas sākoties F1 sezonai. Pēc tam, kad Melburnā piektdienas treniņbraucienos avarēja Alekss Albons, viņam tika piešķirta Logana Sardženta mašīna. Amerikānis līdz ar to nepiedalījās ne kvalifikācijā, ne arī sacensībās.

"Esmu drošs, ka līdz nākamajam posmam bojātā šasija būs saremontēta," sola "Williams" vadītājs Džeimss Voulss. "Veicām visus nepieciešamos pasākumus, lai jau agrā pirmdienas rītā šasija būtu nogādāta atpakaļ rūpnīcā Anglijā, kur pie tās nekavējoties tika uzsākts darbs."

Voulss stāsta, ka Suzukas trasē abi komandas piloti varēs startēt: "Mums būs divas mašīnas bez lielām problēmām. Bet mums nebūs rezerves šasijas. Pirms sezonas plāns paredzēja, ka jau uz pirmo posmu būs trīs šasijas, kas būtu normāli, bet termiņš aizkavējās, jo piegādes arvien vairāk un vairāk paildzinājās. Tagad, sevišķi, kad jāveic šis darbs pie otrās šasijas, viss atkal nedaudz ieilgs. Bet trešā šasija drīz būs gatava."

Pirmajos trīs posmos "Williams" nav izdevies izcīnīt punktus. Albons iepriekšējās divās sacīkstēs gan finišēja 11. vietā, esot ļoti tuvu tam.

"Komandas un savā vārdā varu teikt, ka mēs gribētu vairāk," saka "Williams" vadošais pilots. "Pagājušajā gadā daudz ziedojām uz iepriekšējā modeļa attīstīšanas rēķina, lai strādātu pie šī gada mašīnas. Mūs pašus visvairāk sarūgtina, ka tai ir ātrums, taču neesam to vēl atslēguši."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv