Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Ātruma bija vairāk, nekā parādīja rezultāti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Ātruma bija vairāk, nekā parādīja rezultāti"
Kimi Raikonens
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lai gan Kimi Raikonens aizvadīto 2015. gada F1 sezonu novērtējis kā labāku par iepriekšējo, somu autosportists tomēr atzīst, ka sasniegumi nav bijuši pietiekami augsti. Tajā pašā laikā "Ferrari" pilots nevēlas ieklausīties kritiķos, kas apgalvo, ka braucēja ātrums ir zudis, un viņš vairs nav tik labs cīnītājs kā agrāk.

"Nav tā, ka es pēkšņi būtu kļuvis par sliktāku braucēju, taču jūs labi zināt, kāda cilvēkiem šeit Formulā 1 ir domāšana," intervijā ESPN stāsta Raikonens. "Tiklīdz es atkal pirmo reizi aizvadīšu labu sacīksti, viņi mani slavēs, bet, kad man būs kāda slikta sacīkste, atkal atkārtosies tas pats. Tāda ir Formula 1."

Lai gan uzvaras Raikonens nav guvis pēdējos divus gadus, kopš atgriežanās "Ferrari" sastāvā, 2014. gadā viņš ne reizi nekāpa uz pjedestāla un palika divpadsmitais, kamēr šogad izcīnīja trīs pjedestālus un ceturto vietu F1 kopvērtējumā.

"Kopš 2014. gada mans ātrums ir uzlabojies," spriež Raikonens. "Tas nebūs jauki, taču man ir jāsaka: šis nebija ļoti labs gads. Tas bija labāks par iepriekšējo, taču nav patīkami, ja ir grūti brīži. Tomēr paredzu, ka nākotnē būšu spēcīgs un pie tā tiek strādāts. Domāju, ka man palīdzēs arī tās pārmaiņas, kas veiktas mašīnai. Vai ar to pietiks, redzēsim nākošgad. Daudzejādā ziņā šobrīd esmu priecīgāks nekā pirms gada, taču aizvien nav sasniegti tādi rezultāti, uz kādiem pats cerēju."

Raikonens atzīst, ka šogad bieži patraucējušas nelielas problēmas, kas būtiski spējušas ietekmēt rezultātus sacensībās.

"Bija dažas kļūdas, bija citas problēmas un izstājos piecās sacīkstēs," atzīst sportists. "Pat tādā gadījumā, ja treniņā atgadās kāda sīka problēma, tas prasa daudz laika, ko citādi varētu pavadīt trasē. Tas vienmēr ietekmē nedēļas nogales gaitu, un mums šādas sīkas ķibeles bija, tāpēc arī gala rezultāts nav pārāk labs. Ātruma patiesībā bija daudz vairāk nekā parādīja rezultāti, taču ir tā, ka punktus dod tieši rezultāts."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-12-28 16:33, pirms 9 gadiem
Pilnībā piekrītu. Ātrums ir, galvenais, lai nākamgad izdodas izvairīties no visām šīm it kā sīkajām problēmām! Jo F1 daudzi sīkumi spēj būtiski ietekmēt procesu, tādēļ svarīgs ir viss, īstu sīkumu nav.