Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs pārspēj Verstapenu F1 kvalifikācijā Baku trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs pārspēj Verstapenu F1 kvalifikācijā Baku trasē
Šarls Leklērs. Foto: f1.com

Ar "Ferrari" pilota Šarla Leklēra uzvaru noslēgušies F1 pasaules čempionāta kvalifikācijas braucieni Azerbaidžānā, Baku ielu trasē. Sezonas līderis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas šoreiz ierindojās otrajā pozīcijā.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā ar pirmo mēģinājumu gan Verstapens, gan Leklērs uzrādīja identiskus rezultātus. Leklēram izšķirošajā aplī izdevās būt ātrākam, viņš cīņu pabeidza ar rezultātu 1:40.203, kamēr Verstapens, kurš arī uzlaboja savu iepriekš sasniegto apļa laiku, tomēr zaudēja sāncensim 0.188 sekundes.

Šonedēļ "Formulā 1" pirmo reizi tiek izmantots jaunais formāts. Šajā kvalifikācijā tika noteiktas starta vietas uz svētdien gaidāmo "Grand Prix" izcīņu, kamēr rīt risināsies sprinta kvalifikācija, kurā notiks cīņa par starta vietām uz sestdien gaidāmo sprinta sacīksti. Arī tajā notiks cīņa par čempionāta ieskaites punktiem.

Šodienas kvalifikācijā aiz abiem ātrākajiem pilotiem ierindojās viņu komandas biedri Serhio Peress un Karloss Sainss. Piektais bija Lūiss Hamiltons, bet sestais sacensības svētdien sāks Fernando Alonso, kurš visos līdzšinējos trīs posmos kāpis uz pjedestāla.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā trešajā līkumā notika divas avārijas, pēc kurām nācās izkārt sarkanos karogus un cīņu uz laiku apturēt. Vispirms līkumu ar pārāk lielu ātrumu mēģināja izbraukt sezonas debitants Niks de Vrīss, ietriecoties ar mašīnas priekšu barjerā, bet drīz pēc tam tajā pašā vietā barjerā sāniski ietriecās Pjērs Gaslī.

Pirms gaidāmajām sacensībām sezonas līderis ir Verstapens, kuram 15 punktus zaudē komandas biedrs Peress. "Red Bull" braucēji sadalījuši uzvaras visos aizvadītajos trīs posmos.

Sprinta kvalifikācija sāksies sestdien plkst. 11:30 pēc Latvijas laika, bet sprinta sacīkstes starts tiks dots plkst. 16:30. Svētdien sacensību sākums plkst. 14:00.

     [+] [-]

, 2023-04-28 18:21, pirms gada
Nu ja sacīkstēs rezultāti būs līdzīgi tad runas par pāriešanu uz Merc ir diezgan tukšas... Jāpaliek Ferrari kamēr šamējie brauc ātrāk. Pēc tam jau skatīsies.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-28 19:07, pirms gada
edgefall23 rakstīja: Nu ja sacīkstēs rezultāti būs līdzīgi tad runas par pāriešanu uz Merc ir diezgan tukšas... Jāpaliek Ferrari kamēr šamējie brauc ātrāk. Pēc tam jau skatīsies.
Mercedes max 2 sezonu laikā noķers Red Bull un cīnīsies par titulu. Vai to spēs izdarīt Ferrari? Man par to galīgi nav pārliecības. Tajā pašā laikā es neesmu drošs vai Mercedes spēs atņemt Verstapenam titulu kamēr viņiem ir 2 elites līmeņa braucēji kas viens otram ņems nost punktus.

     [+] [-]

, 2023-04-28 19:30, pirms gada
Saistībā ar Leklēru ir interesantas baumas, arī Audi viņu vēlētos, taču ir runas, ka Luiss un Leklērs varētu veikt rotāciju ar komandām. Interesanti, ka šur tur iet runa, ka tā būtu pašas F1 vēlēšanās un ka īpašnieki to vēlētos.

Vai kāda no šīm baumām reāli īstenosies, tas ir labs stāsts.

Vēl jāsaprot, vai merši vēlēsies iespringt 2 sezonu laikā cīnīties par titulu jeb tomēr koncentrēsies uz 2026.g kā klīst runas.

Runājot par šo Q, sarkanos un Leklēru apsveicu, RBR sacīkšu tempā ar smagāku mašīnu un riepu saudzību ir ātrāki, taču pārmaiņas pēc novēlu sarkanajiem veiksmi.

Pārējie neskatoties uz lielākām/mazākām izmaiņām mašīnās ir tālu tālu šajā posmā. Vēl gan jārēķina, ka buļļi neizmanto pēdējos posmos 100% jaudu.

Ferrari uz šo posmu pa lielam atveduši jaunu aizmugures spārnu. Vnk trase mazliet piemērotāka šaj šasijai.

     [+] [-]

, 2023-04-29 00:19, pirms gada
Ko nozīmē sprint shootout rīt 11:30-12:14?

     [+] [-]

, 2023-04-29 00:22, pirms gada
Domāju ši Q ļoti labi parādīja spēku samēru komandas biedru ietvaros. VER 100% labāks par SAI. LEC labāks par SAI, kaut sacīkšu ietvaros ir līdzīgi, HAM vienāds ar RUS Q, bet labāks ar pieredzīti sacīkstēs, ALO izbāž OCO visos elementos. Un arī zemākajās komandās ir redzams, kurš ir labākais.

     [+] [-]

, 2023-04-29 00:24, pirms gada
Ā... te arī pat rakstīts:

Sprinta kvalifikācija sāksies sestdien plkst. 11:30 pēc Latvijas laika, bet sprinta sacīkstes starts tiks dots plkst. 16:30. Svētdien sacensību sākums plkst. 14:00.

Tad kāda secība tad būs gonkā uz 7dienas startu? Un kas ir sprinta Q?

     [+] [-]

, 2023-04-29 01:03, pirms gada
Šo nesaprotu.

Pirms 7 dienām šāds ieraksts:

The biggest change is linked to the Saturday format. Instead of the second free practice session, (a session criticized by many F1 paddock insiders given the fact that it can only be dedicated to long-runs but with single-seaters already in parc fermé) there will be an unprecedented qualifying session, which will define the starting grid for the afternoon sprint race. The details regarding the format of the session are not yet known, but it will not be (as assumed until a few days ago) a single-lap qualifying. The most likely possibility is that of three stages, as in the traditional qualification, but with a shorter duration for Q1, Q2 and Q3.

Tad ko dod vakardienas kvalifikācija? Vakardienas Q + sprints dalīts ar 2 būs starta vieta?!?!

Varbūt ir inči, bet man nav laiks atvēlēts 11os un 16os skatīties F1, ja kaut kas ieplānots. Vienam laiku varu atrast, bet ne abiem laikiem.

     [+] [-]

, 2023-04-29 10:55, pirms gada
Vakar pat negribējās neko rakstīt, jo nav jau tā, ka šāds iznākums kvalifikācija nebija paredzams, tomēr ņemot vērē pēdējā laika baumas, droši vien šāds iznākums liek par šo un to aizdomāties. Lūiss savā karjerā ir izdarījis tikai vienu izcilu izvēli komandas ziņā un ar to arī pilnībā pietika. Domāju, ka "Mercedes" būtu jāliek likme uz Raselu, bet tās ir tikai manas domas. Par Lūisu vienīgā intriga ir tā, vai viņš beigs, vai nebeigs karjeru.