Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Leklēra avārijā vainojama "Ferrari" komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Leklēra avārijā vainojama "Ferrari" komanda"
Leklēra avārija Baku. Foto: ekrānšāviņš

2016. gada F1 pasaules čempions Niko Rosbergs, kurš šobrīd sacīkstes komentē kā eksperts, atzinis, ka Šarla Leklēra piedzīvotajā avārijā Baku trasē ir vainojama "Ferrari" komanda, nevis pilots.

Leklērs bija ļoti ātrs un izteikti pretendēja uz uzvaru kvalifikācijā, taču otrajā sesijā, cīnoties par iekļūšanu "Top 10", trases šaurākajā vietā vecpilsētā bremzēšanas laikā nobloķēja riepas un ieslīdēja barjerā. Lai gan šķietami bija redzams, ka tā ir pilota kļūda, Rosbergs uzskata, ka vainojama vairāk tomēr ir komanda.

"Viņi ir salikuši jaunas detaļas viscaur mašīnai un izskatās, ka tās šobrīd ir tiešām ātras - ir lieliski redzēt, ka viņi ir pacēluši savu veiktspējas līmeni," atzīst Rosbergs. "Un pēc tam notiek neticamais! Viņi atkal vienkārši sabojāja sev kvalifikāciju. Neticami skatīties, kā viņiem tas izdodas katru reizi. Leklērs bija ceļā uz drošu pirmo starta vietu. Jau visu nedēļas nogali viņš uz to gāja, un es pat nezinu, vai vainot viņu pašu. Es vainu noveļu uz komandu."

Rosbergs uzsver faktu, ka Leklēra, kā arī Sebastiana Fetela formulas otrajā sesijā bija aprīkotas ar vidēji cietā sastāva riepām, kurām ir sliktāka saķere, līdz ar to arī notika avārija. Tajā pašā vietā aizmugure izslīdēja arī Fetelam, taču viņam izdevās mašīnu "savākt" un neavarēt.

"Otrajā kvalifikācijā viņi nolēma, ka būs atjautīgāki par citiem un uzmontēja mašīnām cietākā sastāva riepas, jo uzskatīja, ka tāpat ir ļoti ātri un, ja sāks sacīkstes ar cietākajām riepām, tas dos vēl lielākas priekšrocības," skaidro Rosbergs. "Es nezinu... tā bija pārāk liela pašpārliecinātība. Ne jau ielu trasē tā var darīt. Pilotiem šādās trasē vēl vairāk ir vajadzīgs nemainīgs ritms un viss pārējais. Kas notika tālāk? Šarls iebrauca sienā, jo nobloķēja riepas, kurām trūka saķeres. Arī Fetels gandrīz iebrauca sienā. Mans skatījums ir tāds, ka komanda vienkārši pilnībā iznīcināja Leklēra izredzes būt pirmajā starta vietā."

Leklērs sacensības sāks no devītās pozīcijas, kamēr Fetels Azerbaidžānas "Grand Prix" startā ieņems trešo ietu, aiz abiem "Mercedes" pilotiem Valteri Botasa un Lūisa Hamiltona.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 09:16, pirms 5 gadiem
Pats Leklērs pateica, ka vainīgs, jo ar cietajām riepām centās bremzēt tāpat kā ar mīkstajām. + tam visam viņš arī pateica, ka varēja bremzēt un iebraukt tajā caurumā taisni, bet viņš ir izvēlējies mēģināt tomēr iegriezt līkumā. Kur tur komandas vaina.... sorī, neredzu.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-28 11:07, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pats Leklērs pateica, ka vainīgs, jo ar cietajām riepām centās bremzēt tāpat kā ar mīkstajām. + tam visam viņš arī pateica, ka varēja bremzēt un iebraukt tajā caurumā taisni, bet viņš ir izvēlējies mēģināt tomēr iegriezt līkumā. Kur tur komandas vaina.... sorī, neredzu.
Tu ne pirmais, ne pēdējais SC "eksperts", te tādu katrs otrais...pat jābrīnās, ka ir publicēts kaut kāda Rosberga viedoklis, bet ne Tavējais

     [+] [-]

, 2019-04-28 12:38, pirms 5 gadiem
popovs rakstīja: Tu ne pirmais, ne pēdējais SC "eksperts", te tādu katrs otrais...pat jābrīnās, ka ir publicēts kaut kāda Rosberga viedoklis, bet ne Tavējais
Excuse me......... say what???? Es tikai citēju, ko Lekrērs pats teica.

     [+] [-]

, 2019-04-28 13:31, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Excuse me......... say what???? Es tikai citēju, ko Lekrērs pats teica.
Varēji kādu vārdu arī krieviski iestarpināt

     [+] [-]

, 2019-04-28 13:35, pirms 5 gadiem
popovs rakstīja: Tu ne pirmais, ne pēdējais SC "eksperts", te tādu katrs otrais...pat jābrīnās, ka ir publicēts kaut kāda Rosberga viedoklis, bet ne Tavējais
ko tu cepies? pilota kļūda konkrētajā situācijā, bet Rosbergs runā par kopējo komandas nespēju stratēģiski domāt. visa atšķirība jūsu viedokļos..

     [+] [-]

, 2019-04-28 14:10, pirms 5 gadiem
popovs rakstīja: Varēji kādu vārdu arī krieviski iestarpināt
Tebja kakiji probļemi, putas?

     [+] [-]

, 2019-04-28 14:29, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tebja kakiji probļemi, putas?
Neizklausies pēc tāda, kurš savējās spējīgs atrisināt, kur nu vēl citu.