Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.

Pieredzējušais pilots Rikjardo, pēc dažiem cerīgiem rezultātiem pērnās sezonas otrajā pusē, šo gadu sācis ar 13., 16. un 12. vietu pirmajos F1 čempionāta posmos. Daudzi kritizētāji jau paguvuši atzīt, ka austrālietis var aizmirst par cerībām atgriezties "Red Bull", jo nepavisam nav tādā formā, lai tas būtu iespējams.

"Es zinu, ka šobrīd esmu šajā nelielajā procesā jeb ceļojumā," savu situāciju tēlaini apraksta Rikjardo. "Man jāturpina koncentrēties pašam uz sevi. Domāju, ka gadījumā, ja ļautu šim apkārtējam troksnim sevī ienākt, tas novirzītu mani no takas, pa kuru eju. Ir patiešām labi, ka neesmu ļāvis šim negatīvismam ielauzties sevī. Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi. Pagājušajā gadā Budapeštā pirmo reizi ar mašīnu braucu dienu pirms kvalifikācijas un kvalificējos augstāk par Juki, bet pēc tam bez priekšzināšanām aizvadīju labu sacīksti. Tagad, kad aizvadītas sacīkstes pagājušajā gadā un bija pilnvērtīga sagatavošanās pirmssezonā, biju domājis, ka sākšu ar spēcīgāku sniegumu. Man ir saprotams, kāpēc arī citi, ne tikai es, par to brīnās. Tagad svarīgi, lai palieku uz sava ceļa un galva nav piebāzta ar muļķībām vai ko tādu. Patiesībā jūtos labi, vienīgi rezultāti nav ļāvuši justies pavisam brīnišķīgi. Tomēr aiz stūres jūtos labi."

Nevienā no aizvadītajām trim sacīkšu nedēļas nogalēm Rikjardo nav izdevies kvalificēties augstāk par 14. pozīciju, turklāt komandas biedrs Cunoda visas reizes startējis augstāk. Arī japāņu pilotam pirmie divi posmi neizvērsās īsti labi - Bahreinā 14. vieta un Saūda Arābijā 15. vieta. Tikmēr Austrālijā viņš ierindojās septītajā vietā, vienu pozīciju iegūstot pēc Fernando Alonso saņemtā soda. Helmuts Marko slavē savu braucēju, taču atzīst, ka arī viņam jārāda vēl labāks veikums, lai saglabātu kandidāta statusu uz "Red Bull" sastāvu nākamajā sezonā.

"Katrā aplī viņš bija konkurētspējīgs un neko neizdarīja nepareizi, saglabāja nosvērtību," stāsta "Red Bull" konsultants Marko. "Tomēr, kā mēs mēdzam teikt, viena bezdelīga vēl nenozīmē vasaru. Tātad, viņam jāuzlabo savs sniegums vēl vairāk, lai tiktu izskatīts kā kandidāts "Red Bull" virzienā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv