Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 vadība: "Esam soli tuvāk revolūcijai"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 vadība: "Esam soli tuvāk revolūcijai"
Foto: Renault F1 Team

Pēc otrdien notikušās tikšanās starp "Liberty Media", Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) un komandu pārstāvjiem, izdevies pietuvoties mērķim 2021. gadā ieviest "Formulā 1" jaunus, revolucionārus noteikumus, pavēstījusi F1 vadība.

Pirms nepilna gada Bahreinā jau tika prezentēta pirmā vīzija par izmaiņām, kas būtu jāveic F1 čempionātā. Savukārt vakar Londonā kopā sanāca vadošie darbinieki no komandām, čempionātā iesaistītajiem autoražotājiem, kā arī F1 bosi un FIA pārstāvji, lai sīkāk apspriestu nu jau daudz konkrētāku redzējumu par nākotni.

Tiek ziņots, ka "Liberty Media" komandām prezentēja jaunos tehniskos un sportiskos noteikumus, tostarp noteikumus, pēc kuriem no 2021. gada būtu jāgatavo dzinēji, kā arī informēja par iespējamajām pārmaiņām izmaksu ziņā, čempionāta pārvaldībā un ieņēmumu pārdalē. Visas puses arī vienojušās pagaidām publiski sīkāk neapspriest konkrētas detaļas, līdz ar to neko daudz vairāk uzzināt no F1 un FIA puses pašlaik nav iespējams.

Tajā paša laikā vēsta, ka sarunas izdevušās konstruktīvas. Tā arī bijusi pirmā reize, kad komandas varēja ieraudzīt jaunās "Formulas 1" vīziju pilnā apjomā un iegūt skaidrāku priekšstatu par "Liberty Media" iecerēm.

Šobrīd nav noteikts konkrēts termiņš, kad noteikumu izstrādei jābūt pabeigtai, bet vairāku komandu vadītāji vienbalsīgi vēlas, lai tas notiktu līdz maijam vai jūnijam.

F1 oficiālajā mājaslapā ambiciozie mērķi nosaukti par "jaunu nodaļu čempionāta izcilajā vēsturē" un pavēstīja, ka "čempionāts nonācis soli tuvāk tam, lai to īstenotu sākot ar 2021. gadu". Aprakstot nosprausto mērķi, F1 pauž, ka tas ir "radīt lielāku spriedzi sacīkstēs, nodrošināt, lai ar mašīnām var ciešāk cīnīties savā starpā, piloti tiktu padarīti par varoņiem, kā arī biznesa modelis kļūtu ilgtspējīgs."

Izmantotie resursi:
Autosport

  -4 [+] [-]

, 2019-03-27 12:40, pirms 6 gadiem
Labākais veids, kā pilotus padarīt par varoņiem, ir likt viņiem braukt no kalna ar slēpēm bez ķiveres. Pārbaudīts, darbojas!!! Otrs labākais veids ir atgriezties pie 80. gadu drošības standartiem.

     [+] [-]

, 2019-03-27 16:05, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Labākais veids, kā pilotus padarīt par varoņiem, ir likt viņiem braukt no kalna ar slēpēm bez ķiveres. Pārbaudīts, darbojas!!! Otrs labākais veids ir atgriezties pie 80. gadu drošības standartiem.
Kurš tad brauca bez ķiveres?