Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Di Montedzemolo: "Alonso kopā ar komandu ir tikai tad, kad klājas labi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Di Montedzemolo: "Alonso kopā ar komandu ir tikai tad, kad klājas labi"
Fernando Alonso. Foto: Facebook.com/FernandoAlonsoOficial

Bijušais "Ferrari" prezidents Luka di Montedzemolo kādā intervijā izskaidrojis savu versiju, kādēļ viņa pārvaldītajai F1 komandai savulaik neizdevās izveidot panākumiem bagātu sadarbību ar Fernando Alonso. Itālis uzskata, ka šis pilots spēj būt kopā ar savu komandu tikai labajos brīžos, kamēr sliktajos novēršas.

"Ferrari" sastāvā Alonso startēja no 2010. līdz 2014. gadam, kopumā izcīnot 11 uzvaras un trijās sezonās no piecām ieņemot otro vietu kopvērtējumā, tomēr līdz savam trešajam F1 čempiona titulam karjerā spānim aizsniegties neizdevās. Galu galā viņš sarāva saiknes ar leģendāro vienību un pārgāja uz "McLaren", kas gan izvērsās par pagalam neveiksmīgu soli.

Di Montedzemolo uzskata, ka Alonso raksturs ir vainojams pie tā, ka viņam neizdevās kopā ar "Ferrari" sasniegt tik daudz kā savulaik Nikijam Laudam vai Mihaelam Šūmaheram.

"Viņš bija Alonso, nebija tādas Alondo un "Ferrari" savienības," skaidro Di Montedzemolo. "Kad viņš uzvar, viņš ir laimīgs. Kad viņš neuzvar, tā ir komandas problēma, un viņš ir nelaimīgs. Īsāk sakot, viņš nebija tik tuvu komandai kā Mihaels vai Nikijs, sevišķi grūtajos brīžos. Ir viegli būt ar komandu tad, kad tai viss ir labi."

Di Montedzemolo gan atzīst, ka ātruma Alonso esot pieticis.

"Ja runājam par sniegumu, Alonso bija ļoti labs," viņš saka. "Manā skatījumā viņš ir Lūisa Hamiltona un Sebastiana Fetela līmeņa pilots, bet sacīkšu režīmā - pat ļoti tuvu tam, ko savulaik rādīja Mihaels. Sacīkstēs Alonso bija un ir fantastisks pilots. 2010. un 2012. gadā viņš neieguva titulu ne savu kļūdu dēļ. Ja viņš būtu uzvarējis vismaz vienā no šīm sezonām, šodien mēs šeit runātu citādi."

Šogad Alonso "Formulā 1" vairs nestartē, bet pieļauj iespēju atgriezties. Maijā viņu redzēsim uz starta "Indy 500" autosacīkstēs Amerikā.

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com

     [+] [-]

, 2019-03-27 16:16, pirms 6 gadiem
Alonso nekad nav mācējis zaudēt un ar viduvējībām kādi tajā brīdī bija Ferrari viņam ar nekad nav bijis pa ceļam.

     [+] [-]

, 2019-03-27 16:52, pirms 6 gadiem
Neuzvarēja jau titulus arī komandas dēļ, daļa vien taisnības ir. Bet nu Lukam laikam sen nebija laba PR tāpēc jāpamuld tagad. Uzmanības trūkums!

     [+] [-]

, 2019-03-27 18:19, pirms 6 gadiem
Alonso jau paspēja atbildēt ,ka viņš nekad vinam šos vārdus nebija teicis