Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Piecas jaunas komandas interesējas par iespēju startēt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Piecas jaunas komandas interesējas par iespēju startēt F1
"Haas" ir jaunākā no F1 komandām. Foto: Haas F1 Team

Kļuvis zināms, ka šobrīd piecas jaunas komandas nopietni interesējas par iespējām 2021. gadā startēt F1 pasaules čempionātā. Lai gan ir visai skaidrs, ka šāds komandu pieplūdums diez vai reāli ir iespējams, mērķis ir panākt, ka no aiznākamās sezonas čempionātā piedalītos jau 12 vienības.

Kamēr notiek darbs pie jauno F1 noteikumu izstrādes un apstiprināšanas, notiekošo jau vēro tās komandas, kas varētu ienākt čempionātā, ja nosacījumi būs labvēlīgi. Sākotnēji bija cerēts, ka tiks piesaistīti jauni dzinēju piegādātāji, taču zināms, ka tas gandrīz noteikti nenotiks, vismaz ne 2021. gadā.

"Mēs gribam padarīt čempionātu pievilcīgu jaunajām komandām, tāds ir mūsu stratēģiskais mērķis," norāda F1 priekšsēdētājs Čeiss Kerijs. "Tas pavisam noteikti ir mērķis, strādājot pie 2021. gada noteikumiem. Vairāk tagad runa ir nevis par dzinēju piegādātāju, bet tieši jaunu komandu iesaistīšanos. Vairākas komandas ir izrādījušas interesi un entuziasmu, cerot, ka radīsim apstākļus, kas tām ļautu konstruktīvi lemt par ienākšanu čempionātā."

Šobrīd pasaules čempionātā startē desmit komandas, bet mērķis ir panākt, ka jau 2021. gadā uz starta ir vismaz 12. Pēdējo reizi tik daudz komandu bija 2012. gada sezonā, taču tad to pameta "HRT", pēc tam arī "Caterham" un "Marussia", bet pirms dažiem gadiem čempionātā ienāca amerikāņu "Haas".

"F1 jābūt 12 komandām, bet tas reizē radītu problēmu, jo, ja startē 12 komandas, to ienākumi pēc balvu naudas pārdales, būtu mazāki," saka Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods. "Par to komandas nebūtu laimīgas. Tomēr tādai būtu jābūt "Formulai 1". Reizē gan es domāju, ka galvenais, lai mums ir vismaz desmit spēcīgas komandas."

Izmantotie resursi:
Autosport

  -2 [+] [-]

, 2019-03-27 21:31, pirms 6 gadiem
Kas visiem beidzot būs vienādas formulas?

  +3 [+] [-]

, 2019-03-27 21:34, pirms 6 gadiem
Dilans rakstīja: Kas visiem beidzot būs vienādas formulas?
Ja gribi vienādas - skaties IndyCar, F2, F3, Formula Renault u.t.t.