Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" jau Baku trasē tiks pie jauna un jaudīgāka "Honda" dzinēja

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" jau Baku trasē tiks pie jauna un jaudīgāka "Honda" dzinēja
Foto: Red Bull Racing

"Honda" ir veikusi būtiskus uzlabojumus savam motoram, kas to esot padarījuši jaudīgāku un izturīgāku, turklāt ar jauno dzinēju "Red Bull" un "Toro Rosso" komandas varēs startēt jau šīs nedēļas nogalē Baku trasē gaidāmajās sacīkstēs.

Gan "Red Bull" pilotu Maksa Verstapena un Pjēra Gaslī, gan "Toro Rosso" braucēju Daņila Kvjata un Aleksandra Albona mašīnas šonedēļ būs aprīkotas ar jauniem iekšdedzes dzinējiem.

Tiesa, "Toro Rosso" pārstāvjiem šī būs jau trešā dzinēja maiņa sezonā, jo tā tika veikta arī pirms iepriekšējā posma, kas risinājās Ķīnā - Kvjata dzinējam problēmas atklājās pēc pirmajiem treniņbraucieniem, bet Albona mašīnai maiņa bija nepieciešama pēc avārijas pēdējā treniņsesijā. Pēc nākamās dzinēja vai to papildinošo komponenšu maiņas abiem pienāksies starta vietu sodi.

Kā zināms, šobrīd katrs F1 pilots sezonā, bez soda saņemšanas, drīkst izmantot trīs iekšdedzes dzinējus, turbīnas un MGU-H sistēmas, kā arī divas MGU-K sistēmas, baterijas un vadības elektronikas komplektus.

"Honda" skaidro, ka jaunais V6 turbo dzinējs ir ar uzlabotu mūža ilgumu, labāku izturību, kā arī lielāku jaudu, kas būtu svarīgs moments, ņemot vērā Baku trases garās taisnes. Izlemts, ka ar šiem motoriem tiks aprīkotas visas četras mašīnas, jo iepriekšējās specifikācijas jaudas agregāts neesot izcēlies ar pietiekoši labu kvalitātes kontroli.

Pēc aizvadītiem trim posmiem "Red Bull" ieņem trešo vietu komandu ieskaitē, kamēr "Toro Rosso" atrodas vien priekšpēdējā, devītajā pozīcijā. "Red Bull" piloti Verstapens un Gaslī atrodas, attiecīgi, trešajā un sestajā vietā pilotu ieskaitē.

Tikmēr "Ferrari" un "Mercedes" rūpnīcas savus uzlabotos F1 dzinējus plāno izmantot tikai sezonas septītajā posmā Kanādā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...