Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" pilots Sainss pēdējā F1 posmā izvairās no starta vietu soda

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" pilots Sainss pēdējā F1 posmā izvairās no starta vietu soda
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Spāņu F1 pilots Karloss Sainss, kurš Abū Dabī GP treniņā piektdien piedzīvoja avāriju, nesaņems starta vietu sodu uz gaidāmo sacīksti.

Pēc negadījuma iepriekšējā posma pirmajā treniņā Lasvegasā, kad Sainss uzbrauca ūdens sistēmas atgaisošanas vārsta vākam, to noraujot, sportistam piesprieda desmit starta vietu sodu par vairāku komponenšu maiņu. Abū Dabī trasē uz sestdienu "Ferrari" komanda jebkurā gadījumā bija ieplānojusi Sainsa mašīnai mainīt jaudas agregātu un ātrumkārbu, līdz ar to šajā ziņā negadījums neko nav ietekmējis.

"Kaut kādu iemeslu dēļ, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, trase ir mainījusies," negadījumu komentē Sainss. "Tur ir divas bedres. Viena atrodas otrā līkuma izejā, bet otra ir trešā līkuma ieejā. Jaunās paaudzes mašīnas šajā vietā uzvedas ļoti nervozi. Jau pirmajā treniņā tur gandrīz izlidoju no trases. Pamainīju dažas lietas regulējumos, lai cīnītos ar to. Un tad tajā aplī šī vieta atkal mani pārsteidza. Varbūt tas bija leņķis, kādā izbraucu šo bedri, bet tobrīd savā mašīnā kļuvu par pasažieri. Jau iepriekš esam redzējuši, ka šīs paaudzes mašīnām pat neliela bedre var izraisīt saslīdēšanu. Var notikt visai smaga avārija. Rīt mēģināsim visu vērst par labu."

Sainss atzina, ka guvis sasitumus, bet tas nav nekas nopietns: "Jūtos labi. Avārija bija liela, bet ar šīm drošajām mašīnām iespējams izkļūt sveikā pat pie diezgan lieliem triecieniem. Protams, esmu guvis nelielus sasitumus, bet tas nav nekas tāds, par ko būtu jāsatraucas."

Ja Sainss sodu saņemtu, tas varētu negatīvi atsaukties uz "Ferrari" izredzēm pārspēt "Mercedes" komandu cīņā par otro vietu Konstruktoru kausā. Pirms pēdējā posma abas vienības šķir tikai četri punkti.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv