Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mario Andreti: "F1 īpašnieks pateica, ka parūpēsies, lai mēs nekad nenokļūtu čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mario Andreti: "F1 īpašnieks pateica, ka parūpēsies, lai mēs nekad nenokļūtu čempionātā"
Mario Andreti. Foto: Motorsport.com

Mario Andreti atklājis, ka nesen "Liberty Media" izpilddirektors Gregs Maffei solījis personīgi parūpēties, lai "Andretti" komanda nekad nenokļūtu līdz startēšanai F1 čempionātā.

Ambiciozo "Andretti" projektu vada 1978. gada F1 čempiona Mario Andreti dēls Maikls, tomēr tiek izjusta liela pretestība gan no pašreizējo komandu, gan čempionāta komerciālo tiesību īpašnieku puses. Skaidrības nav pat neskatoties uz to, ka komanda par partneri ieguvusi ASV koncernu "General Motors", kas no 2028. gada plāno uzsākt savu F1 motoru ražošanu.

Tikmēr intervijā "NBC News" Mario Andreti pastāstīja par kādu nesen piedzīvotu nepatīkamu situāciju brokastīs ar F1 izpilddirektoru Stefano Domenikali un "Liberty Media" bosu Gregu Maffei.

"Man paprasīja tur aiziet," saka Andreti. "Un tiklīdz es mēģināju visu izskaidrot Stefano, iejaucās Gregs un sarunu pārtrauca. Viņš teica: Mario, gribu pateikt tev, ka es darīšu visu, kas manos spēkos, lai Maikls nekad neienāktu "Formulā 1". Es tam nespēju noticēt. Tas mani ļoti satrieca."

Mario Andreti atzīst, ka čempionāta īpašniekam ir personiska nepatika, kas arī visu šo situāciju ir padarījusi tik sarežģītu.

"Mēs tobrīd runājām par biznesu," skaidro leģendārais amerikāņu autosportists. "Es nezināju, ka tas ir kaut kas tik personisks. Tobrīd tiešām nodomā: ak, mans Dievs... Tas bija tā, it kā tobrīd cauri manai sirdij būtu izšāvusies lode."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-28 16:25, pirms 4 nedēļām
Stāsts par Andreti komandu F1 protams ir ļoti skaists, bet man nav ticības, ka Andreti spētu neatpalikt no Sauber vai Williams mazāk kā divas sekundes aplī.
Grūti iztēloties kā Andreti varētu nebūt pārliecinoši lēnākie.
Ja Andreti izdotos nopirkt Alpine, tad jā, aiziet. Bet būvēt komandu nr.11 no nulles... Sākot jau ar to, ka šobrīd nav neviena F1 ražotne pārdošanā. Plāns esot būvēt jaunu ražotni. Turkāt ASV, nevis Eiropā.