Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pārstāvis: "Mēs vairs nepieļausim tādas kļūdas kā Korejā un Indijā"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pārstāvis: "Mēs vairs nepieļausim tādas kļūdas kā Korejā un Indijā"
Ķīniešu F1 fanu. Foto: Racefans.net

F1 pasaules čempionāta īpašniece "Liberty Media" ieplānojusi mēģināt sarīkot vēl vienu posmu Ķīnā, lai gan šo sacensību popularitāte tur aizvien nav cerētajā līmenī.

Pirmo reizi Ķīnā F1 posms norisinājās 2004. gadā un tiek rīkots aizvien, neskatoties uz to, ka Šanhajas trasē apmeklējums nav tik liels kā gribētos. Otrs Ķīnas posms varētu risināties Pekinā, kas atrodas 1200 km uz ziemeļiem no Šanhajas, tātad varētu pulcēt gluži citu līdzjutēju bāzi.

"Mums patiktu, ka Ķīnā būtu vēl viens posms," stāsta F1 globālā mārketinga nodaļas vadītājs Marejs Barnets. "Varbūt tas nebūtu īstermiņa plāns, ņemot vērā, ka jau šobrīd kalendārs ir pārpildīts, bet mēs noteikti gribam izplānot šeit vēl vienu posmu."

Lai gan F1 čempionāts pēdējās desmitgadēs pamatīgi izpleties Āzijā, pirms kāda laika no kalendāra tika svītroti posmi Indijā un Dienvidkorejā. Savukārt 2020. gadā pirmo reizi "Grand Prix" sacīkstes norisināsies Vjetnamā.

"Esam sapratuši, ko izdarījām nepareizi ar sacīkstēm Indijā un Korejā, un esam droši, ka vēlreiz nepieļausim tādas kļūdas," saka Barnets.

Barnets arī atzīst, ka ir jāstrādā cītīgāk, lai vairotu F1 popularitāti Ķīnā. Šajā sakarā varētu palīdzēt arī tas, ka šonedēļ par "Renault" F1 attīstības programmas pilotu tika nolīgts ķīniešu autosportists Žou Guanju. Pērn viņš ieguva astoto vietu Eiropas F3 čempionātā, uzvarot divās sacīkstēs. "Formulā 1" neviens ķīnietis līdz šim nav startējis.

"Mēs gribētu viņu redzēt F1 čempionātā," izteicies Barnets. "Tas gan atkarīgs no komandām, bet domāju, ka tās saprot, cik fantastiska iespēju zeme ir Ķīna, tāpēc jau drīz mēs viņu varam ieraudzīt F1 sacīkstēs."

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...