Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda šogad tiks pie testiem 'Red Bull' komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda šogad tiks pie testiem 'Red Bull' komandā
Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

Juki Cunoda šīs sezonas beigās pirmo reizi tiks pie iespējas aizvadīt testus ar aktuālās sezonas "Red Bull" sacīkšu auto. Tikmēr Helmuts Marko vēlreiz brīdinājis Serhio Peresu, ka viņa vieta uz nākamo sezonu ir apdraudēta.

Zināms, ka "Red Bull" sadarbības partnere "Honda" lūgusi dot Cunodam iespēju sēsties pie RB20 mašīnas stūres. Marko apstiprina, ka tas šogad tiks darīts.

"Jā, mums ir plāni uz Abū Dabī," jautāts par šo tēmu, sacīja "Red Bull" konsultants. "Bet mums ir dažādi braucēji. Mums ir arī Isaks Hadžars F2 pilots un, piemēram, Liams Lavsons."

Noprotams, ka pie "Red Bull RB20" modeļa stūres Cunoda sēdīsies "Pirelli" riepu testos Abū Dabī trasē, kas notiks uzreiz pēc sezonas noslēguma. Līdz šim viņam bijusi iespēja braukt ar "Red Bull" mašīnām šova braucienos, bet testus ar jaunāko komandas auto viņš vēl nekad nav aizvadījis.

Jau iepriekš Marko atklāja, ka atlikušajā sezonas daļā RB komandas braucēji Cunoda un Lavsons sacentīsies sniegumā viens ar otru, lai vajadzības gadījumā labākais no viņiem nākamgad nomainītu "Red Bull" sastāvā Peresu. Meksikānis Ostinas posmā atkal nespēja nodemonstrēt pietiekami labu veikumu, sprintā izcīnot devīto vietu, bet "Grand Prix" sacīkstē - septīto.

"Peream ir līgums uz 2025. gadu un, ja viņš spēs parādīt vajadzīgo sniegumu, tas netiks apšaubīts," sacīja Marko. "Bet F1 ir konkurences sports, un tieši tādēļ tika nomainīts Daniels Rikjardo. Sprintā Čeko ieguva vienu pozīciju. Tas nebija īsti tas, uz ko mēs cerējām. Arī atstatums līdz Maksam Verstapenam apļa laiku ziņā bija liels."

Tikmēr par RB pilotu sniegumu Marko ir daudz lielākā sajūsmā. Lavsons svētdien spēja finišēt devītais, pirmajā desmitniekā kādu laiku cīnījās arī Cunoda, taču beigās palika četrpadsmitais.

"Juki ļoti labi cīnījās pret "Haas" braucējiem, bet beigās viņam nebija iespēju, jo viņi bija daudz ātrāki taisnēs," stāsta Marko. "Liams bija ļoti ātrs jau kopš treniņa. Viņš bija vienā līmenī ar Juki vai pat ātrāks. Viņam bija problēmas ar trases robežu ievērošanu, bet sniegums Liamam bija nevainojams, sevišķi ņemot vērā, ka viņš šajā trasē startēja pirmo reizi. Tā arī viņam bija pirmā reize F1 mašīnā pēc ilga pārtraukuma. Var teikt, ka līdz šim viņam viss ir izdevies."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv