Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Rikjardo jāuzlabo sniegums, lai saglabātu izredzes tikt "Red Bull" komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Rikjardo jāuzlabo sniegums, lai saglabātu izredzes tikt "Red Bull" komandā"
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Lai gan Daniels Rikjardo neslēpj, ka viņa mērķis ir 2025. gadā atgriezties "Red Bull" sastāvā, ar tādu sniegumu, kāds tika rādīts sezonas pirmajos posmos, to diez vai izdosies īstenot, liek noprast Helmuts Marko.

Serhio Peresam šī gada izskaņā beigsies līgums ar "Red Bull" komandu, un viņa vietu kāro iegūt daudzi. Rikjardo pie šādas iespējas varētu tikt, tomēr tādā gadījumā sevi gana labi jāpierāda šosezon "Visa Cash App RB" komandas sastāvā. Arī viņa komandas biedrs Juki Cunoda pretendē uz Peresa vietu.

"Domāju, tas ir labi, ka mums abiem ir šāds mērķis," īsi pirms sezonas sākuma sacīja Rikjardo. "Labi, ka kaut kur galvā šī doma stāv. Tā mēs vairāk konkurēsim savā starpā un varbūt palīdzēsim viens no otram uzrādīt labākus rezultātus. Bet, vai es, stājoties uz starta, domāšu, ka dabūšu šo vietu, ja aizvadīšu labu sacīksti? Nē. Tas ir kā mērķis. Bet tas nav tas, uz ko es koncentrējos."

Bahreinā Rikjardo ierindojās 13. vietā, bet Saūda Arābijas posma sacīksti noslēdza 16. vietā. Cunodam šajās sacensībās 14. un 15. vieta. Neviens no viņiem pagaidām punktus nav guvis.

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzīst, ka Rikjardo ir jāuzlabo sniegumu, jo vismaz svētdien notikušajā sacīkstē Džidas trasē Cunoda izskatījās labāk, tāpat arī šonedēļ Austrālijā kvalificējās augstāk.

"Šosezon Juki un Danielam uz likmes likts ļoti daudz," savā "Speedweek" slejā raksta Marko. "Danielam drīz kaut kas jāliek pretī. Vismaz kvalifikācijās Juki ir ļoti labs. Bet sacīkstēs šajā jomā ir veicams darbs. Sacensību laikā viņi nespēj saglabāt savu ātrumu. Vai nu tas saistīts ar riepu pārmērīgu nolietošanu vai ir kāds cits iemesls, tas mums jānoskaidro."

Nedrīkst arī aizmirst, ka pie F1 durvīm klauvē Liams Lovsons. "Red Bull" viņu uzskata par lielu talantu un visticamāk nākamgad dos sportistam iespēju startēt kādā no abām "Red Bull" piederošajām komandām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2024-03-23 22:36, pirms mēneša
Saistībā ar Rikjardo ir interesants moments. Lai arī šim puisim tiešām ir talants, taču amerikāņu kalniņi pēdējos gados ir traki. Rikjardo ir retais, kuru atbalstu kā pilotu, nē ne fanoju, vnk atbalstu, tāpēc arī šeit būs, kas sakāms.

Pirmais - gribētos, lai Marko, Horners un RBR dara savu darbu labāk. Kāpēc? RBR ir precīzākais un labākais simulātors šobrīd, pirms sezonas un pat starp posmiem iepriekšējā sezonā un tagad Rikjardo strādā simulātorā, paši Marko, Horners un citi priecīgi saka: "Rikjardo ātrums ir labāks nekā Perzam un tuvs un vietām ātrāks nekā maksima." Brīžos kad atpaliek ir -0.100-0.150s atstatums.

Informācija lieliska, ātrums atgriezies, taču ir viens BET. Tas ir simulātorā lietojot RBR20 parametrus. Tad atlikušais paliek šī gada Vizas šasija.

RB20 ir ar neitrālu vairāk tendēta uz pārlieku pagriežamību, šāds stils vairāk der maksimai un Rikjardo. Perezam patīk mazliet nepietiekama/neitrāla vadāmība, līdzīgi kā Cunodam. Tāda arī bija buļļu šasija RB19 sezonas sākumā, kad Perez līdz Monaco izrādīja maksimai pretestību sezonas laikā tās balansu un vadāmību izmainīja, kas nepatika Perezam.

Secinam, ka šī gada Vīza ir RB19 2023 sezonas sākuma "kopija jeb RB19 šasija" ar nelielām izmaiņām, ko tīri (itkā) nedrīkst komanda pirkt no sava partnera. Tas noved pie tā, ka "vecā" RB19 riepas nesaudzē tika labi, kā lielo buļļu RB19 šasija iepriekšējā sezonā.

SA GP, redzējām, ka ātrajos sektoros Rikjardo Cunodai zaudēja 0,3s pirmajā sekotrā vēlāk tuvojoties. Sacīkstē daudz trafika, bet brīvā trasē lidoja labi.

Otrais - ņemot vērā pirmo faktoru, RBR būtu jāpārstāj laist Rikjardo simulātorā dricelēt RB20, bet strādāt uz Vīza, nelidot mākoņos, mazāk viņu bīdīt mārketinga akcijām, ļaujot koncentrēties darbam. Šobrīd neko nemainot visu savu potenciālu Rikjardo smaidot varēs izmest atkritumos, ja tā turpinās.

Viņš nevar atļauties Arābijas sagriešanās un citas kļūdas, jo šobrīd pat ar visiem notikumiem, kur viņš nav vainīgs viņš Q režīmā atpaliek no Cunodas. Niekas, ka atpaliek, tas notiek regulāri. Lawsons varēja, arī Rikjardo jāvar būt stabili Cunodam priekšā, turklāt zinot, ka Cunoda tomer nav top līmeņa braucējs.

Jā, šasija nav tik ērta kā gribētos, taču Rikjardo bija gan testi, gan mazliet laiks simulātorā (jo galvenais, tak pārbaudīt RB20 ātrumu...), taču viņa līmenī vajag adaptēties, pretējā gadījumā ne tikai neīstenosies sapnis par RBR, bet arī sezonas gaitā var zaudēt vietu Lawsonam.

Katrā ziņā, ja Rikjardo izgāzīs misiju, varēs vainot tikai pats sevi - jo iespēja tika dota!

     [+] [-]

, 2024-03-25 07:26, pirms mēneša
@backtofire pa lielam pareizi sarakstiji, bet ja vēlies, lai Tavu viedokli respektē, raksti arī Maksi, kā nākas...

P.s. varbūt ka Juki ir tomēr palicis labāks un nav nemaz tik švaks kā kādreiz?

     [+] [-]

, 2024-03-25 22:38, pirms mēneša
pacha rakstīja: @backtofire pa lielam pareizi sarakstiji, bet ja vēlies, lai Tavu viedokli respektē, raksti arī Maksi, kā nākas...

P.s. varbūt ka Juki ir tomēr palicis labāks un nav nemaz tik švaks kā kādreiz?
Par šo jautājumu esmu atbildējis, pagaidām savu pieeju negrasos mainīt, nav viņš pelnījis.

Taču visu cieņu Tev par Tavu viedokli, paldies.