Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 naudas ierobežošana liktu "Renault" tērēt vēl vairāk

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 naudas ierobežošana liktu "Renault" tērēt vēl vairāk
Foto: Renault F1 Team

Lai gan 2021. gadā stāsies spēkā tēriņu ierobežošana visām "Formula 1" komandām, realitātē tas nozīmēs, ka "Renault", iespējams, nāktos tērēt vēl vairāk naudas nekā šobrīd, paziņojis vienības vadītājs Sirils Abitebūls.

F1 komandu vadītāji un Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) jau ir panākusi vienošanos, ka sākot ar 2021. gadu katra komanda sezonā drīkstēs tērēt ne vairāk par 175 miljoniem ASV dolāru, kas atbilst aptuveni 155 miljoniem eiro, lai gan neietver tādus izdevumus kā pilotu algas un ceļošana. Vadošās komandas pašlaik tērē ievērojami vairāk, kamēr citas - daudz mazāk.

Noteiktie budžeta griesti ir lielāki nekā to cerējušas vairākas F1 komandas, bet "Renault" rūpnīca lems, vai nevajadzētu palielināt savus tēriņus, lai būtu reālākas izredzes cīnīties ar vadošajām vienībām.

"Šobrīd mēs tērējam krietni mazāk," saka "Renault" F1 komandas vadītājs Sirils Abitebūls. "Mēs domājam, ko vajadzētu darīt. Vai mums iesaldēt pašreizējo tēriņu līmeni, jo uzskatām, ka tas, lai gan ir daudz zemāks, tomēr dod iespēju konkurēt, vai tomēr palielināt to? Iespējams, mums vajadzēs budžetu palielināt, jo noteiktais ierobežojums ir lielāks nekā sākotnēji cerējām. Daudz lielāks. Tas mums būs jārunā ar rūpnīcas īpašniekiem, jo šādu lēmumu nevaru pieņemt pats."

"Renault" uzvarēja Konstruktoru kausā 2005. un 2006. gadā, vēlāk uz dažiem gadiem pazuda no F1 skatuves, bet tad atgriezās 2016. gadā. Pērn tika izcīnīta ceturtā vieta, kas komandas pagaidām labākais rezultāts kopš atgriešanās. Šobrīd tā ir piektā kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...