Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Nevarēju atslābt ne mirkli"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Nevarēju atslābt ne mirkli"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Imolas trasē guvis piekto uzvaru septiņos aizvadītajos posmos, Makss Verstapens atzinis, ka šajā sacīkstē no starta līdz finišam nācies braukt "ar gāzi grīdā". Ja citkārt čempiona uzvaras nākušas vieglāk, šoreiz pēdējā aplī bija jāizdara viss, lai Lando Noriss netiktu garām.

"Red Bull" pilots Verstapens startā saglabāja pirmo vietu un līdz vienīgajam pitstopam bija attālinājies no Norisa jau par vairāk nekā sešām sekundēm. Tomēr sacīkšu noslēguma daļā ar cietajām riepām līderim klājās daudz grūtāk, kā rezultātā pēdējā aplī "McLaren" pilots bija viņu noķēris. Finišs gan pienāca pārāk ātri, līdz ar ko Norisam neizdevās veikt apdzīšanu.

"Visus šo sacīksti man nācās braukt ar gāzi grīdā," neslēpa Verstapens. "Ar vidējā sastāva riepām bijām samērā spēcīgi. Ar cietajām riepām strādāt bija sarežģītāk, sevišķi pēdējos 15, desmit apļos, kad vairs nebija saķeres. Daudz slīdēja. Redzēju, ka Lando tuvojas, tāpēc pēdējos apļos vienkārši braucu pilnā iespējamajā ātrumā. Bet tas ir grūti, kad riepas vairs nestrādā. Nevarēju atļauties daudz kļūdas un, par laimi, tās nepieļāvām."

Vēl piektdien notikušajos treniņbraucienos Verstapens neizskatījās spējīgs pabraukt līdera ātrumā, taču sestdien jau uzvarēja kvalifikācijā. Viņš atzīst, ka uz sacīksti līdz ar to bija salīdzinoši maz pieejamo datu, kas varēja būt par iemeslu piedzīvotajām problēmām.

"Pēc piektdienas mašīnai veicām daudz izmaiņu, līdz ar to, dodoties uz sacīksti, nebija daudz informācijas, sacīja Verstapens. "Varbūt tāpēc ar cietajām riepām klājās tik grūti. Tomēr, ņemot vērā, kā uzsākām šo nedēļas nogali, varam būt ļoti apmierināti ar pirmo starta vietu un uzvaru."

Emīlijas-Romanjas GP video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=wya...

Izmantotie resursi:
www.f1.lv