Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komandas iekšienē sākusies cīņa par ietekmi?

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komandas iekšienē sākusies cīņa par ietekmi?
Kristians Horners un Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

Kamēr "Red Bull" vienība šogad piedzīvojusi savu dominējošāku F1 sezonu un jau nodrošinājusi titulus abās ieskaitēs, tās iekšienē sākušās nesaskaņas un cīņa par ietekmi, vēsta autosporta mediji.

Tiek ziņots, ka "Red Bull" vadītājs Kristians Horners vēlas panākt lielāku ietekmi pār uzņēmuma F1 programmām, ieskaitot "AlphaTauri" vienību. Taču pretī stāv Helmuts Marko, kurš ir noteicējs daudzos svarīgos jautājumos, ieskaitot pilotu izvēli. Paklīdušas pat runas, ka vēl pirms šonedēļ gaidāmā ASV posma Marko varētu tikt atlaists.

Marko baudīja lielu atbalstu no "Red Bull" dibinātāja Dītriha Matešica, kurš pagājušajā gadā devās mūžībā. Pats Matešics par savu pēcteci nozīmēja Oliveru Minclafu, taču arī viņa vadībā Marko saglabājis līdzšinējo ietekmi. Horners pēc Matešica nāves plānoja un joprojām plāno apvērsumu, vēsta "F1-Insider.com".

Horners pa šo laiku paspējis iegūt atbalstu pie taizemiešu investora Čalerma Jūvidjas, kuram pieder 51% no komandas. Tāpat viņš gribējis par "AlphaTauri" komandas jauno vadītāju Franca Tosta vietā iecelt "Mercedes" preses nodaļas šefu Bredliju Lordu, kurš iepriekšējos divos F1 posmos aizstāja Toto Volfu. Šis Hornera plāns nenostrādāja, un viņš vērsās pie "AlphaTauri" jaunā priekšsēdētāja Pītera Baijera. Tomēr Marko jau bija izlēmis, ka Baijers no 2024. gada atbildēs par mārketingu un organizatoriskajām lietām, kamēr jaunais vienības vadītājs, līdzšinējais "Ferrari" sacīkšu direktors Lorēns Mikīss - par sportiskajiem jautājumiem.

Tagad Horners Anglijas medijos esot palaidis baumas, kurās apgalvo, ka Marko nebauda taizemiešu investoru un jauno "Red Bull" uzņēmuma vadītāju uzticību, un tie vēloties no Marko atbrīvoties. Pats Horners noliedz, ka ar šiem stāstiem viņam būtu kāds sakars.

Minclafs šonedēļ atrodas Ostinā, kur notiks F1 čempionāta kārtējais posms. Baumo, ka plānota sanāksme, kurā varētu tikt izlemts par Marko atbrīvošanu no pienākumiem. Tomēr tās ir tikai baumas. "F1-Insider.com" izdevies noskaidrot, ka Minclafs patiesībā veicis pārrunas ar Marko, apspriežot arī paša Hornera pienākumus un lomu, kā arī licis noprast, ka uzticas Marko un viņa lēmumiem. Publiski neviens šo cīņu par ietekmi saprotamu iemeslu dēļ nekomentē.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv