Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss ātrākais Ungārijas GP otrajā treniņā, Leklērs piedzīvo avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss ātrākais Ungārijas GP otrajā treniņā, Leklērs piedzīvo avāriju
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Ātrāko apļa laiku Ungārijas GP izcīņas otrajā treniņsesijā uzrādīja "McLaren" pilots Lando Noriss, sev aizmugurē atstājot Maksu Verstapenu un Karlosu Saincu. Tikmēr avāriju piedzīvoja Šarls Leklērs.

Leklērs avarēja, kad treniņā bija aizritējušas nepilnas 20 minūtes. Ceturtajā līkumā "Ferrari" pilots par plašu uzbrauca apmalei, pēc kā mašīna saslīdēja un ietriecās barjerā. Spēkrats nebija cietis būtiski, taču priekšējais antispārns tika daļēji nolauzts, cieta arī dažas citas virsbūves detaļas. Trasē tika izkārti sarkanie karogi, lai avarējušo mašīnu nogādātu drošā vietā.

Vēlāk tajā pašā vietā bīstami saslīdēja Guanju Žou, kurš bija spiests izvairīties no ļoti lēni pa trajektoriju priekšā braucošās Serhio Peresa "Red Bull" formulas. "Kick Sauber" komandas pilotam paveicās, jo izdevās nekur neietriekties.

Pēc ļoti karstā pirmā treniņa, kad trases temperatūra tuvojās +60 grādu atzīmei, šajā sesijā nokritās zem +50 grādiem pēc Celsija, ļaujot riepām strādāt labāk.

Treniņu ar ātrāko laiku 1:17.788 noslēdza Noriss, par 0.243 sekundēm pārspējot sezonas līderi Verstapenu, kurš otro sesiju pēc kārtas palika otrais. Trešais ātrākais šoreiz bija Saincs, kurš pirms tam pirmajā treniņā uzrādīja labāko rezultātu.

Sestdien gaidāms vēl trešais treniņš un kvalifikācija, kas sāksies plkst. 17:00 pēc Latvijas laika. Ungārijas posma sacensību starts svētdien plkst. 16:00.

Ungārijas GP otrais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv