Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa: "Reizēm pārmaiņas Formulā 1 neko nemaina"

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa: "Reizēm pārmaiņas Formulā 1 neko nemaina"
Felipe Masa
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Brazīliešu autosportists Felipe Masa nepiekrīt Kimi Raikonena un Nikija Laudas apgalvojumam, ka F1 sacīkses vajadzētu padarīt bīstamākas, kas savukārt ļautu uzlabot intrigu.

Raikonens nesen nāca klajā ar paziņojumu, ka tieši bīstamības palielināšana padarītu F1 sacīkstes aizraujošākas. Vēlāk viņam piekrita trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda, kurš pats savulaik gandrīz aizgāja bojā avārijā Nirburgringā. Tomēr Felipe Masa uzskata, ka bīstamības palielināšanās neko nemainīs.

"Es nepiekrītu Kimi Raikonena un Nikija Laudas apgalvojumam, ka Formulai 1 jābūt bīstamākai," stāsta Felipe Masa. "Es domāju, ka tai drīzāk jābūt labākai. Tai jābūt inteliģentākai. Domāju, ka Formulā 1 vienmēr bijis daudz pārmaiņu, tomēr reizēm pārmaiņas neko nemaina. Saprotu, ka tas ir interesanti, taču, ja mašīna būs 5 sekundes aplī ātrāka un apdzīšanu būs vēl mazāk, cilvēki vienalga sūdzēsies. Es gribu, lai mašīna ir iespējami ātrāka, tomēr pārmaiņām jābūt pārdomātām. Nevar būt tā, ka pārmaiņas vienkārši padara mašīnas ātrākas, jo televīzijā to vienalga neviens neievēros. Nevar vienkarši ņemt un pielikt mašīnām lielāku piespiedējspēku. Cilvēki grib redzēt sacenšanos, apdzīšanas, cīņas un tieši tas, manuprāt, ir jāmaina."

Lai gan pastāv uzskats, ka mūsdienās F1 bolīdus pilotēt ir nesalīdzināmi vieglāk nekā agrāk, par ko izteikušies arī daudzi eksperti un bijušie čempionāta dalībnieki, pašreizējais šī sporta veida līderis Luiss Hamiltons domā mazliet citādi. Viņaprāt, tagad gluži vienkārši vairāk jādomā par citām niansēm, kas arī esot gana sarežģīts uzdevums.

"Protams, tagad sacīkstes atšķiras no laika, kad bija degvielas uzpilde pitstopu laikā un riepas, no kurām, iespējams, varēja izspiest vairāk," stāsta Luiss Hamiltons. "Tomēr tagad ir jauna veida F1. Nav viegli pabraukt precīzi, ņemot vērā daudzās braukšanas tehnikas, kādas mūsdienās ir. Parasti, ja esi aiz kāda, ir vēlēšanās braukt tā, lai varētu viņu apdzīt, tomēr tajā pašā laikā jāpieskata devielas līmenis un jāuzmana riepas, citādi līdz pitstopam var neizdoties tikt. Ir daudzas lietas, kas jāpatur prātā lēmumu pieņemšanas brīdī."

Hamiltons arī atbalsta pilota un inženieru saziņu sacensību laikā, jo pretējā gadījumā braucējs nevarētu zināt, kad viņam beigsies deviela.

"Mums pilotiem, ņemot vērā, ka ir šādas riepas, nav visas iespējamās informācijas, lai maksimāli ātri aizbrauktu līdz finišam," viņš saka. "Tāpat pats nevar just, cik degvielas tiek patērēts. Sacīkstes lielāko daļu mēs braucam tik atri, cik varam, tāpēc mums nepieciešams kāds, kurš dalās ar informāciju. Kas notiktu, ja inženieri mums neko neteiktu par riepām? Es tāpat brauktu tikpat ātri kā līdz šim. Un, ja viņi nestāstītu par atlikušo degvielas daudzumu, vairāki braucēji, iespējams, nefinišētu. Ja tas ir tas, kas nepieciešams aizraujošākām sacīkstēm, tad uz priekšu!"

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-06-19 17:54, pirms 9 gadiem
Nu principā jau varētu ieviest arī autopilota sistēmu. Tās formulas jau tā ir datorizētas, ka pilota klātbūtne drīz būs lieka. Nu tjipa modelīšu sacenes, tikai mērogā 1:1.