Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Prosts: "Formula 1 mašīnas nekad nedarbosies ar elektrību"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prosts: "Formula 1 mašīnas nekad nedarbosies ar elektrību"
Alēns Prosts
Foto: Marina Lystseva/Scanpix

Alēns Prosts ir pārliecināts, ka Formula 1 sacīkšu mašīnas nekad nedarbosies ar elektrību, taču uzskata, ka tāds čempionāts kā Formula E, kur par "degvielu" tiks izmantota tieši elektriskā enerģija, ir nepieciešams.

Bija plānots jau 2014. gadā F1 sacīkšu mašīnām boksu teritorijā atļaut darboties tikai ar elektrību, taču pēc motoru ražotāju lūguma Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) no šīs ieceres atteicās. Četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts uzskata, ka šī čempionāta būtība padara neiespējamu faktu, ka nākotnē Formula 1 automobiļus varētu darbināt elektrība.

"Formula 1 nekad nebūs pilnībā elektrizēta, nekad," pārliecināts Prosts. "Vismaz ne tikmēr, kamēr es dzīvošu uz šīs planētas... Nedomāju, ka tas ir iespējams. Tā ir viena lieta, no kā mums vajadzētu atteikties, ja runājam par šīm sacensībām. Tāds plāns vienkārši nenostrādātu. Informācija, kas nonākusi līdz cilvēkiem nav patiesa. Nedrīkst apgalvot, ka pēc dažiem gadiem Formula 1 mašīnas darbosies ar elektrību."

Tomēr tieši Alēns Prosts ir viens no cilvēkiem, kas, sadarbībā ar GP2 vienību DAMS, pieteicis savu komandu Formula E čempionātam.

"Formula E ir pavisam kaut kas cits, nošķirts no F1," skaidro Prosts, kurš Formulā 1 startēja no 1980. līdz 1993. gadam, 199 aizvadīto sacīkšu laikā izcīnot 51 uzvaru. "Tas, ko mēs šeit taisamies darīt, ir laba lieta. Mēs ejam tajā virzienā, kur mums jāiet. Formula E ir attīstības un izglītošanas sajaukums. Mēs izglītosim cilvēkus par šīm lietām lielajās pilsētās. Tas ir pavisam atšķirīgs vēstījums, ko nesam. Man tas tiešām patīk, taču nepārprotiet mani - mēs nekad šo pašu virzienu neieņemsim Formulā 1."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai Formula 1 mašīnas nākotnē darbosies ar elektrību?

  • 19

  • 46