Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komandas boss kaunina Lasvegasas GP kritizētājus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komandas boss kaunina Lasvegasas GP kritizētājus
Toto Volfs. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs kritizējis tos, kas uzskata, ka notikušais pirmajos treniņbraucienos būtu uzskatāms par Lasvegasas GP posma izgāšanos.

Viens no trasē esošajiem notekas akas vākiem atdalījās no savas vietas, kad tam pāri pārbrauca Karlosa Sainca pilotētā "Ferrari". Mašīnai tika nodarīti būtiski bojājumi, tāpat cieta Estebana Okona "Alpine", kā rezultātā abiem auto bija jāmaina šasijas. "Ferrari" boss Frederiks Vasūrs bija ārkārtīgi dusmīgs par notikušo, apgalvojot, ka "mūsdienu F1 čempionātā kaut kas tāds nav pieņemams".

Tikmēr Toto Volfs pauda pretēju viedokli, sakot, ka šādi gadījumi bijuši arī citās trasēs.

"Tas nav nekas," preses konferencē sacīja "Mercedes" boss. "Šobrīd ir nakts uz piektdienu un bijis viens treniņš, kas nevarēja notikt. Viņi apsekos aku vākus un rīt par to vairs neviens nerunās."

Kad viņu pārtrauca kāds žurnālists, kurš negribēja piekrist teiktajam, Volfs kļuva aizkaitināts: "Tas ir pilnīgs absurds. Kā jūs uzdrīkstaties runāt sliktu par posmu, kas uzstāda jaunus standartus visam? Un jūs runājat par sasodītu notekas vāku, kas ir atdalījies. Tā ir noticis arī agrāk, tas nav nekas. Izrādiet cieņu cilvēkiem, kas sarīkojuši šo posmu, kas padara šo čempionātu lielāku, nekā tas jebkad ir bijis. "Liberty" paveikuši neticamu darbu un tikai tāpēc, ka pirmajā treniņā nomuka akas vāks, nevajadzētu sākt vaimanāt."

Volfs piebilst: "Mašīna ir salauzta, par to ir žēl. Karlosam tas bija bīstami, tāpēc FIA un trases pārstāvjiem viss kopā jāizanalizē, lai tas nenotiktu vēlreiz. Tomēr ceturtdienas vakarā runāt par to, ka F1 ar šo posmu ir dabūjusi "zilu aci"? Neviens tāpat to pēc Eiropas laika neskatījās. Izbeidziet!"

"Williams" vadītājs Džeimss Voulss: "Vērtējiet mūs pēc tā, kas būs noticis, kad svētdien noplīvos rūtainais karogs, nevis skatāties, kas notika pirmā treniņa sākumā."

Pat "Ferrari" vadītājs Frederiks Vasūrs spēja atzīt, ka kopumā šis ir vērienīgs un svarīgs posms: "Biju par to ļoti pārliecināts pirms pirmā treniņa, ka šis "Formulai 1" būs kaut kas milzīgs, un esmu pārliecināts aizvien. Un mums ir jāturpina iet šajā virzienā, runājot par šovu un izklaidi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv