Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Nepameta sajūta, ka visu laiku man ir ātruma rezerve"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Nepameta sajūta, ka visu laiku man ir ātruma rezerve"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Singapūras GP pēdējā aplī avarējušais Džordžs Rasels atzinis, ka negadījums noticis, jo viņš uz mirkli zaudējis koncentrēšanos. Lando Noriss, kurš brauca viņam tieši priekšā, aizķēra to pašu sienu, tomēr spēja noturēties trasē un finišēja otrais. Tikmēr uzvarētājs Karloss Sainss stāsta, ka izmantotā taktika, piešķirt Norisam DRS, lai viņš varētu aizstāvēties no Rasela, pilnībā atmaksājās.

Sainss: "Jutu, ka situāciju kontrolēju"

Sainss Singapūrā aizvadīja spraigu cīņu par pirmo vietu, un pirmo reizi šosezon uzvaru neizcīnīja kāds no "Red Bull" vienības braucējiem. "Ferrari" pilots gan bija līderis sacensību lielāko daļu, tomēr tuvu iespējai uzvarēt atradās "Mercedes" braucējs Rasels. Pēc drošības mašīnas perioda, kad visi līderi veica pitstopus, Rasels pacēlās uz otro pozīciju. Turpinājumā Sainss viņu piebremzēja, taupot savas riepas. Savukārt virtuālās drošības mašīnas laikā, pēc Estebana Okona izstāšanās, Rasels veica vēl vienu pitstopu un ar svaigām riepām noķēra Sainsu un Norisu, taču apdzīt nespēja. Līderis tīšuprāt pielaida Norisu tuvāk, lai "McLaren" braucējs aizstāvoties varētu izmantot DRS priekšrocības.

"Bija sajūta, ka visu kontrolēju," pēc finiša sacīja Sainss. "Mani nepameta sajūta, ka visu laiku ir ātruma rezerve un varu izdarīt visu, ko vajag. Bet nemelošu, ka šādos apstākļos nemitīgi esi pakļauts spiedienam un atrodies tuvu tam, lai pieļautu jebkāda veida kļūdu. Tomēr jutu, ka situāciju kontrolēju. Un mēs to paveicām. Tā ir vislabākā sajūta! Šajā brīdī esmu kā septītajās debesīs. Pirmo pitstopu nācās veikt nedaudz ātrāk kā bijām plānojuši un zināju, ka ar cietajām riepām būs jānobrauc daudz apļus. Pēc tam bija jāpiebremzē Džordžs, lai viņam nerastos izdevība pateicoties drošības mašīnai vai vidējā sastāva riepām. Plāns nostrādāja perfekti. Beigas bija spraigas, bet es iedevu Lando DRS, lai palīdzētu viņam un beigās sasniedzām pirmo vietu."

Rasels: "Bijām pusotras mašīnas attālumā no uzvaras"

Rasels iesaistījās cīņā ar Norisu, tomēr mēģinājumi apdzīt sāncensi nebija sekmīgi. Pēc tam vairs uzbrukumi nesekoja, taču "Mercedes" pārstāvis turpināja braukt cieši aizmugurē konkurentam, līdz pēdējā aplī ar mašīnas labo pusi aizķēra sienu un iebrauca trases desmitā līkuma barjerā.

"Šī bija gara un fiziski grūta sacīkste," atzina Rasels. "Bija grūti saglabāt koncentrēšanos, kad Karloss tik lieliski darīja savu darbu, turot konkurentus aizmugurē un neļaujot mums izmantot alternatīvu stratēģiju. Domāju, bijām pusotras mašīnas attālumā no uzvaras. Ja es būtu izmantojis iespēju apdzīt Lando, domāju, būtu ticis garām arī Karlosam. Pēdējā aplī par milimetru zaudēju koncentrēšanos, un spēle bija galā. Sacīkste bija grūta, riepas nolietojās, bet bija jābrauc uz galējās robežas. Tieši tādām ir jābūt sacensībām. Pieļauj mazu kļūdu un par to tiec pamatīgi sodīts, kas ir sirdi plosoši pēc tik lieliskas nedēļas nogales. Kvalifikācija padevās lieliska, sacīkste bija lieliska un mums bija spēcīga stratēģija. Ir sajūta, ka nodevu gan sevi, gan komandu. Tas ir smagi."

Noriss: "Pēdējā aplī aizķēru tieši to pašu sienu"

Noriss pēc finiša atzina, ka aizķēris to pašu sienu, ko Rasels, ko arī fiksēja TV kameras. Tomēr Noriss veiksmīgi izbrauca desmito līkumu un finišēja otrajā vietā. Sportists atzina, ka Sainsa dotā iespēja izmantot DRS bija ļoti svarīga, lai aizstāvētu pozīciju no Rasela.

"Pēdējā aplī aizķēru tieši to pašu sienu, līdz ar ko es domāju, ka viņš mani mēģināja kopēt, bet tas nenostrādāja," stāsta Noriss. "Jūtu Džordžam līdzi, viņš bija nocīnījies ļoti smagā sacīkstē. Šodien viņš bija pats ātrākais. Tas, ka man bija pieejama DRS, ļoti palīdzēja trases pēdējos līkumos, līdz ar ko varēju mazliet vairāk atslābt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-09-18 15:28, pirms gada
"Lando Noriss, kurš brauca viņam tieši priekšā, aizķēra to pašu sienu, tomēr spēja noturēties trasē un finišēja pirmais. Tikmēr uzvarētājs Karloss Sainss.."