Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzskata, ka "Red Bull" nav izredžu uzvarēt Singapūras posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzskata, ka "Red Bull" nav izredžu uzvarēt Singapūras posmā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Iepriekšējo desmit F1 posmu uzvarētājs Makss Verstapens kategoriski noraidījis iespējamību, ka viņam izdosies izcīnīt pirmo vietu arī šodien Singapūrā gaidāmajā sacīkstē.

Singapūras ielu trasē "Red Bull" komanda pārsteidza ar pēkšņu snieguma pavājināšanos. Ar mašīnu vadāmības problēmām abi tās piloti cīnījās visās trīs treniņbraucienu sesijās, tā arī nespējot spēkratus pienācīgi noregulēt. Kvalifikācijā neviens no viņiem neiekļuva trešajā kārtā. Verstapens palika vienpadsmitais un noliedza, ka viņam varētu būt izredzes šodien izcīnīt uzvaru.

"Varat par to aizmirst," sacīja Verstapens. "Parasti mūsu mašīna ir saudzīgāka pret riepu nolietošanos, ja salīdzina ar tiešajiem konkurentiem, bet nedomāju ka Singapūrā tam būs liela nozīme, turklāt šajā trasē ir grūti apdzīt. Lai to paveiktu, būtu vajadzīgs pusotras, divu vai trīs sekunžu pārsvars, kā mums pavisam noteikti nav. Ar tādu mašīnas veiktspēju un balansējumu, kāds mums ir šobrīd, pēcpusdiena būs grūta un gara."

F1 sezonas līderis atzina, ka trešajā treniņā bija jūtami uzlabojumi mašīnas regulējumos, tomēr kvalifikācijā turpinājās problēmas. Pirms līkumiem nācies bremzēt daudz ātrāk, nekā tas būtu normāli jādara. Tomēr viņam izdevās izvairīties no starta vietu soda, jo Verstapens tika izsaukts pie tiesnešiem par trim dažādiem pārkāpumiem. Pirmajā gadījumā viņš Q1 sesijā bija apstājies boksu celiņa izejā, bloķējot Luisu Hamiltonu un Džordžu Raselu, pēc tam trasē patraucēja Loganam Sardžentam, bet Q2 - arī Juki Cunodam.

Serhio Peress pēdējā lidojošajā aplī pat saslīdēja un palika 13. vietā, notikušajā vainojot motora kļūmi: "Izmēģinājām dažādas izmaiņas šur un tur, bet nekas nespēja pienācīgi nobalansēt mašīnu. Otrajā kārtā nevarēju paveikt pēdējo apli, jo motors ievērojami zaudēja veiktspēju, kā rezultātā nenovaldīju auto. Citādi iekļūšana Q3 bija iespējama. Ja spēsim sacīkstē gūt dažus punktus, ar to vien jau būšu apmierināts."

  +1 [+] [-]

, 2023-09-17 14:44, pirms gada
Ko lai tagad dara? Nav izredžu... Sezona ir izgāzusies Kā es smiešos, ja beigās Max uzvarēs

     [+] [-]

, 2023-09-17 17:00, pirms gada
Laba sacīkste šodien,maksis ar malacis