Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Medijs: Vasēram "Ferrari" komandā nav tādas ietekmes kā iepriekšējam vadītājam

Juris Grīns
Juris Grīns

Medijs: Vasēram "Ferrari" komandā nav tādas ietekmes kā iepriekšējam vadītājam
Frederiks Vasērs. Foto: Motorsport.com

Jau pēc aizvadīta viena posma jaunajā F1 čempionāta sezonā Ferrari komandas iekšienē valda ļoti saspringta gaisotne, vēsta Itālijas un citu pasaules valstu autosporta mediji. Jaunajam komandas vadītājam Frederikam Vasēram esot sliktas attiecības ar izpilddirektoru Benedeto Vinju, kamēr Šarls Leklērs vadībai atklāti paudis neapmierinātību ar jauno mašīnu.

Laikraksts La Gazzetta dello Sport ziņo, ka Leklērs pieprasījis privātu tikšanos ar Ferrari rūpnīcas galveno vadītāju Džonu Elkanu. Sarunas tēma nav noslēpums - sportists ir ļoti neapmierināts ar to, kas tika piedzīvots sezonas pirmajā posmā Bahreinā. Ferrari mašīnas ātruma ziņā zaudēja Red Bull, bet Leklērs izstājās no trešās pozīcijas tehnisku problēmu dēļ.

Tāpat tiek baumots par jaunā Ferrari F1 komandas vadītāja Vasēra nesaskaņām ar citu augsta ranga kolēģi Vinju. Viņš esot uzņēmies daļu no pienākumiem, kas iepriekš gūlās uz Matijas Binoto pleciem. Līdz ar to Vasēram komandā neesot tāda ietekme, kādu viņš bija gaidījis. Piemēram, viņam nav teikšana par lēmumiem, kas attiecas uz komandas personālu, kā arī sponsoriem. Vasērs esot gribējis noslēgt darījumu ar kādu sponsoru, bet Vinja šo ieceri liedzis, teikts Corriere dello Sport publikācijā.

Pats Vasērs, kurš iepriekšējos gados vadīja Alfa Romeo komandu, pauž pretējo: "Tagad man pieejami tādi resursi un ietekme pieņemt lēmumus, kāda agrāk nekad nav bijusi."

Paralēli tiek ziņots, ka Ferrari sporta direktors Lorēns Mikīss gatavojoties pamest komandu. Šobrīd jau arī pavisam atklāti zināms, ka Ferrari aerodinamikas nodaļas vadītājs Davids Sančess, tiklīdz beigsies piespiedu atvaļinājums, pievienosies McLaren vienībai. Mikīss tikmēr esot iecerējis darbu turpināt F1 čempionāta pārvaldē Stefano Domenikali pakļautībā. La Gazzetta dello Sport ziņo, ka komandu jau atstājuši arī galvenais sacīkšu menedžeris Džonatans Džiakobaci, kā arī stratēģijas nodaļas boss Inaki Rueda.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs