Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 vadītājs: "Hamiltons "Ferrari" komandā būs Šūmahera līmeņa pilots"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 vadītājs: "Hamiltons "Ferrari" komandā būs Šūmahera līmeņa pilots"
Lūiss Hamiltons un Stefano Domenikali. Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta izpilddirektors Stefano Domenikali uzskata, ka "Ferrari" komanda rīkojusies gudri un pareizi, parakstot līgumu uz 2025. gadu ar Lūisu Hamiltonu, neskatoties uz to, ka Karloss Sainss šobrīd ir savā labākajā formā.

Posmā Austrālijā Sainss bija ātrāks par komandas biedru Šarlu Leklēru un guva uzvaru, Japānā atkal izrādījās pārāks un finišēja trešais. Daudzi uzskata, ka "Ferrari" rīcība, neatstājot spānim vietu sastāvā uz nākamo sezonu, bijusi kļūda. Hamiltons "Mercedes" komandā arvien biežāk ir lēnāks par Džordžu Raselu. Domenikali uzskata, ka nav iemesla satraukumam.

"Es saprotu iemeslus šādam uzskatam, bet tie ir nepareizi iemesli," intervijā itāļu medijam "Quotidiano" sacīja Domenikali, kurš pats agrāk bija "Ferrari" komandas vadītājs. "Gribu sākt ar to, ka Sainss ir džentlmenis un nav šaubu, ka viņš ir karstākais pilots šī brīža braucēju tirgū. Viņš atradīs savai kvalitātei atbilstošu komandu. Tikmēr, nolīgstot Hamiltonu, "Ferrari" komanda pieņēmusi lielisku lēmumu, ne tikai no mārketinga viedokļa. Tā ir stratēģiska izvēle."

Uzsākot startēt "Ferrari" komandā, Hamiltonam būs jau 40 gadi. Daudziem šķiet, ka šajā vecumā septiņkārtējais pasaules čempions vairs nespēs sevi parādīt no labākās puses.

"Kurš? Lūiss? Nē. Es apmeklēju visas sacīkstes un varu teikt, ka Hamiltons nav zaudējis neko no sava talanta un aizvien ir izsalcis pēc uzvarām," pārliecināts Domenikali.

Domenikali piekrīt, ka Hamiltons "Ferrari" sastāvā būs Mihaela Šūmahera līmeņa pilots: "Jā, bet ir zināma atšķirība, un es nerunāju par vecumu, lai gan Mihaels bija daudz jaunāks, kad ieradās Maranello. Šūmis absolūti dominēja, kamēr Edijs Īrvains bija izteikts otrais numurs. Lūisam tagad būs jāsacenšas pret tik labu braucēju kā Leklērs, kurš nekad nepiekritīs palīga statusam. Bet es uzskatu, ka Frederiks Vasūrs spēs perfekti vadīt šo situāciju, ko pats palīdzēja izveidot."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2024-04-16 14:53, pirms 2 nedēļām
Neticu, jo Hamis nekad nav bijis tā iesaistīts formulas attīstībā, ka bija iesaistīts Šumahers. Hamis vienmēr ekspluatēja tikai to ko bija izdomājuši komandas inženieri.

     [+] [-]

, 2024-04-16 22:55, pirms 2 nedēļām
Hamiltons nekad nav bijis Šumahera līmeņa pilots.

     [+] [-]

, 2024-04-16 23:51, pirms 2 nedēļām
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Neticu, jo Hamis nekad nav bijis tā iesaistīts formulas attīstībā, ka bija iesaistīts Šumahers. Hamis vienmēr ekspluatēja tikai to ko bija izdomājuši komandas inženieri.
Cienītais, bet komentārs ir pilnīgi aplams, jo tieši Hamiltons gan MsLaren, gan Mercedes laikos ir bijis inovators, kas pēdējā laikā nav rezultējies ar labu rezultātu. Šumakers Ferrari laikos bijs spiests lidot uz Maranello trasi, lai starp brīvajiem termiņiem un kvaleni piebrauktu spējas un varēšanu, kamēr citi iztika ar to, kas bija pieejams uz vietas. Tieši dēļ ferrari un šumakera gājieniem aizliedza ekstra izmēģinājumus un eksperimentus, jo tādā veidā ferrari un šumakers guva priekšrocības pār citām komandām, jo varēja atļauties papildus izdevumus.
Un Šumekers savā pilnas apziņas dzīvē, ko pārrāva negadījums dārzeņa formātā, nekad nav bijis iesaistīts turbo ērā, kuru attīstīja Mercedes pilots Hamiltons savā debijas 2013.gadā, un baudīja rezultātus daudzus gadus. Nav strīdu par to, ka 2016.gads tika taisīts vācijas braucējam, savukārt 2021.gada AbuDabi bija pasūtījums, jo tā vietā, lai izkārtu sarkanos karogus, ka izdarīja Azerbaidžānā 2021.gadā, un uz 2 pēdējiem apļiem uztaisītu startu no nulles, tā vietā deva pilotam, kurš tajā gonkā neko nespēja pretstatīt Hamiltonam, piešķīra neatsveramu priekšrocību apgādājot uz pēdējo apli ar svaigām riepām. Visa pasaule saprastu, ja pēdējie divi apļi būtu pēc sarkanā karoga ar startu no vietas, bet ļaoti daudzi nespēl akceptēt, ka Verstapenim ar pilnīgi jaunām riepām piešķīra ekstra iespēju apdzīt pilotu ar aizvēsturiskām riepām, to motivējot ar cīņu trasē.
Kā mēs šobrīd redzam, sekas jāpacieš līdz 2026.gadam, jo verstapenim nav konkurenti, un daudzas komandas pat necenšas ieguldīt līdzekļus.
P.S. Hamiltons nekad nav nijis Šumakera līmeņa pilots, jo ir virs Šumakera līmeņa.