Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Šogad "Mercedes" komanda par F1 titulu necīnīsies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Šogad "Mercedes" komanda par F1 titulu necīnīsies"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā tēriņu ierobežojumus, "Mercedes" vienībai neizdosies uzlabot savu mašīnu, lai ar to šogad būtu iespējams cīnīties par F1 titulu, uzskata "Red Bull" konsultants Helmuts Marko.

Sezonas pirmajā posmā kļuva skaidrs, ka "Mercedes" formulas veiktspējas ziņā tālu atpaliek no "Red Bull" jaunajiem spēkratiem. Ne Lūiss Hamiltons, ne arī Džordžs Rasels Bahreinā nespēja iesaistīties cīņā par pjedestālu. Komanda pēc notikušā publicēja atklātu vēstuli līdzjutējiem, skaidrojot, ka nekāda panika "Mercedes" iekšienē nav un pārsteidzīgi lēmumi netiks pieņemti.

"Mēs nepanikojam un nepieņemsim nepārdomātus lēmumus," tajā teikts. "Godīgi un neslēpti apzināmies to, kur pašlaik atrodamies. Un mēs steidzami, bet mierpilni strādājam, lai izveidotu atgūšanās plānu, koncentrējoties gan uz to, kas paveicams īstermiņā, gan vidējā termiņā un ilgtermiņā. Jau tagad gatavojam uzlabojumus uz nākamajām sacīkstēs un pēc tam būs vēl. Tomēr tas nebūs mirklīgi paveicams darbs. "Formulā 1" nekādu sudraba ložu nav."

Redzamas izmaiņas "Mercedes" formulai varētu būt jau šonedēļ Saūda Arābijā gaidāmajā posmā, savukārt pirmie būtiskie uzlabojumi gaidāmi vēlāk. Iespējams, uz sacensībām Imolas trasē Hamiltona un Rasela spēkrati jau būs aprīkoti ar "Red Bull" stila sānu pontoniem. Pagaidām gan tas viss tiek runāts vien baumu līmenī.

"Ierastā mēroga izmaiņas, kas nodrošina uzlabojumus piespēdējspēka jomā, neļaus mums panākt "Red Bull" komandu," reālists ir komandas boss Toto Volfs. "Mums nepieciešams veikt lielus soļus attīstībā, jo šobrīd atpaliekam ļoti tālu."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko uzskata, ka budžeta griesti neļaus "Mercedes" šosezon iesaistīties cīņā par tituliem pilotu un komandu ieskaitē.

"Šobrīd tu savās iespējās esi ierobežots," viņš skaidro. "Pat tad, ja uzbūvē pilnīgi jaunu mašīnu, pēc tam finansiālo ierobežojumu dēļ tāpat būs grūti. Tādēļ domāju, ir reāli sacīt, ka "Mercedes" komandai pasaules čempionu tituls nav aizsniedzams."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs