Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Arī "Ferrari" draud aiziet no F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī "Ferrari" draud aiziet no F1
Serdžio Marčione
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Ferrari" prezidents Serdžio Marčione piedraudējis ar komandas aiziešanu no F1 čempionāta, ja spēkā stāsies Bernija Eklstouna ierosinātie lētāko dzinēju nosacījumi.

Marčione kritizējis F1 vadītāju Eklstounu un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Žanu Todu, kuri kopīgiem spēkiem cenšas ieviest jaunus noteikumus dzinēju jomā, kas ļautu Formulā 1 ieviest mazbudžeta jaudas agregātus.

"Tādā gadījumā "Ferrari" būtu jāatrod citas iespējas startēt sacīkstēs un uzvarēt," pirmdien sacīja Marčione. "Būtu ļoti žēl ja "Ferrari" aizietu no F1, taču "Ferrari" komandai nevar likt krist uz ceļiem un neko neteikt."

Pagājušajā nedēļā Eklstouns kādā intervijā izteicās, ka "Ferrari" un "Mercedes" komandas, kurām ir liela teikšana jaunu tehnisko noteikumu ieviešanā, ar savu rīcību var "iznīcināt" F1 čempionātu. Sākotnēji Eklstouns un Tods centās panākt noteiktus cenu griestus, cik tāda komanda kā "Ferrari" drīkstētu prasīt klientiem par motoru piegādi (ideja bija par 9 miljoniem Sterliņu mārciņu), tomēr itāļu vienība šīs noteikumu pārmaiņas bloķēja.

"Es ļoti labi saprotu mazo komandu grūtības, taču tā ir problēma, kas jārisina Formula 1 menedžmentam, nevis "Ferrari" rūpnīcai," savu nostāju skaidro Marčione.

Iepriekš dzinēju dēļ no F1 čempionāta draudēja aiziet "Red Bull" komanda, kas savukārt vēlas, lai čempionātā būtu vairāk alternatīvu dzinēju jomā. Marčione kritizējis arī šo nostāju.

Izmantotie resursi:
Latest breaking news NZ | Stuff.co.nz

  +3 [+] [-]

, 2015-12-15 10:36, pirms 9 gadiem
"Es ļoti labi saprotu mazo komandu grūtības, taču tā ir problēma, kas jārisina Formula 1 menedžmentam, nevis "Ferrari" rūpnīcai," savu nostāju skaidro Marčione.
beidzot kāds pateica "in Your face" Eklstonam un Todam par motoru sportu.
Varbūt pēc šī paziņojuma eklstons padomās, kas katru gadu ir labāk - sev divi miljardi un komandām viens, vai arī pakustinās savu tukšo smadzeņu podu, un piestrādās, lai čempionāts paceļas jaunā līmenī, un tad būs divi miljardi komandām un divi sev.
DTM, MotoGP (ja Rossi nebrauks, būs F1 liktenis un tukšas tribīnes) spēj salasīt vairāk skatītājus nekā F1 (ir atsevišķi posmi, kuros ir vairāk, piemēram, GBR, MEX, JPN). Tātad, pēdējos 15 gadus F1 popularitāte un prestižs ir gājis tikai uz leju, jo kā Ferrari aizsāka 2001. dominanci, tā (ar pāris gadu izņēmumiem) ir cīņa par pēdējo punktu.
Kas pie tā ir vainīgi? FIA ar stulbiem noteikumiem un regulāru to maiņu, kas garantē vienas komandas dominanci, jo ir iesaldēta attīstība, un pats eklstons, kuram paurī ir šķidri mēsli.
Ja F1 būtu brīvais inženieru domas lidojums, tad vienas komandas dominance būtu pāris posmi, sliktākā gadījumā viena sezona, jo citas komandas gluži vienkārši to nokopētu, un būtu konkurētspējīgas.
Nevis kā tagad, kad citas komandas izmanto bonusus, lai noķertu Mercedes, savukārt Mercedes sevi paceļ jaunā līmenī, kurš konkurentiem vienkārši nav aizsniedzams, jo nav atļauts attīstīt,un ir izmantoti visi bonusi attīstībai.
Rezultātā mazās komandas izmet lielu kaudzi naudas, bet neko nesasniedz, un ir tur, kur bija bez izaugsmes iespējām. koks ar diviem galiem.

     [+] [-]

, 2015-12-15 14:11, pirms 9 gadiem
Tā tehnisko noteikumu maiņa pēc katras sezonas galīgi piegriezusies.
Trūkst arī spožu zvaigžņu, savstarpējo cīņu, kā agrāk- Sennas-Prosta batālijas utml. Uzskatu arī, ka tomēr vispārējais pilotu līmenis kļuvis zemāks, jo tagad arvien vairāk viss atkarīgs no elektronikas, inženieru izstrādājumiem, nevis no pašiem pilotiem. Interesanti, kā mūsdienu piloti nobrauktu ar vecajām formulām.
Tad jau labāk lai visām komandām piegādā vienādus motorus un pārējais pašu komandu ziņā(virsbūve,karosērija utml.).