Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" varētu pārtapt par "Audi" rūpnīcas komandu

"McLaren" varētu pārtapt par "Audi" rūpnīcas komandu
Foto: Erik Junius

Jau tuvākā mēneša vai divu laikā "Volkswagen" grupa varētu sniegt oficiālu paziņojumu par pievienošanos "Formula 1" pasaules čempionātam, turklāt nerimst baumas par to, ka tās paspārnē esošā "Audi" rūpnīca varētu pilnībā pārņemt "McLaren" komandu.

Pēc šobrīd pieejamās informācijas, "Volkswagen" gatavojas ienākt čempionātā uzreiz ar diviem saviem zīmoliem, un pašlaik turpinās sarunas ar vairākām komandām. Cik zināms, sākot ar 2026. gadu "Porsche" varētu kļūt par dzinēju piegādātāju "Red Bull" komandai, kamēr "Audi" plāno sadarboties ar "McLaren".

Novembrī gan "McLaren" vadība izteicās, ka ziņas par komandas pārdošanu nav precīzas, taču, nedēļām ejot, spekulācijas par šo tēmu atkal uzvirmo no jauna. Iespējams, par šādu varbūtību tiek diskutēts, iespējams, lēmums vēl nav pieņemts. Katrā ziņā, 2026. gadā spēkā stājoties jaunajiem tehniskajiem noteikumiem attiecībā uz dzinējiem, "Audi" visdrīzāk sadarbosies tieši ar "McLaren", varbūt pat pilnībā pārņemot leģendāro un titulēto F1 komandu, lai gan pašlaik tās aizvien ir tikai baumas.

Vācu izdevums "Frankfurter Allgemeine Zeitung" raksta, ka ne tikai "Audi", bet arī "Porsche" gribētu piedalīties čempionātā kā pilnvērtīga komanda, un šajā ziņā sākušās spekulācijas, ka "Porsche" vārdā varētu tikt pārsaukta "AlphaTauri" komanda, varbūt pat pati "Red Bull".

Vācijas ziņu kanāls "n-tv" tikmēr vēsta, ka šobrīd sarunas ir noslēguma fāzē.

"Pārrunas ir par "McLaren" komandas pirkšanu no "Audi" puses un ciešu sadarbību starp "Porsche" un "Red Bull" komandu," vēsta "n-tv". "Jaudas agregātu "Audi" un "Porsche" grib attīstīt kopā, bet komandām to piedāvāt katra ar savu nosaukumu. "Volkswagen" valdei šie plāno gan vēl jāapstiprina, taču "Volkswagen" grupas boss Herberts Dīss jau sen atbalsta ieceri pieteikt dalību F1 čempionātā."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.