Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Man šosezon ir otrā ātrākā mašīna"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Man šosezon ir otrā ātrākā mašīna"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Īsu šovu Bahreinas F1 posmā sarīkojušais Fernando Alonso atzinis, ka šogad "Aston Martin" mašīna ir otrā ātrākā, uzreiz aiz Red Bull.

Gan testos, gan pirmajā sezonas posmā Sahiras trasē šī brīža vecākais un pieredzējušākais F1 pilots Alonso parādīja ļoti labu sniegumu. Ceļā uz trešo vietu spānis apdzina gan "Mercedes" braucēju Luisu Hamiltonu, gan Karlosu Sainsu no "Ferrari". Jāpiebilst, ka spānim šis bija pirmais starts "Aston Martin" komandas sastāvā.

"Vispirms gribu apsveikt savu komandas biedru Lānsu," runājot par Strola izcīnīto sesto vietu, teica Alonso. "Tikai 12 dienas pirms tam viņam bija operācija, bet tagad viņš cīnās ar visiem. Tas ir fantastiski. Viņš bija lielisks. Un ir lieliski sezonas pirmajās sacīkstēs pašam kāpt uz pjedestāla. Tas ir kaut kas nereāls, ko komanda ziemā ir paveikusi, lai "Aston Martin" būtu otrā ātrākā mašīna."

Alonso izcīnīja pirmo pjedestālu kopā 2021. gada posma Katarā un jau 99. visā savā F1 braucēja karjerā.

Strols tikmēr startēja pirmajā posmā, lai gan neilgi pirms sezonas sākuma piedzīvoja neveiksmīgu kritienu no velosipēda, traumējot abas rokas. Šī iemesla dēļ kanādietis nevarēja sēsties pie stūres testos. Tomēr sacensībās Strols spraigā cīņā uzveica "Mercedes" braucēju Džordžu Raselu un finišēja sestais.

"Manu roku locītavas burtiski dega un man pat bija izspiedušās asaras," cīņu, kas bija jāizcīna ne vien ar Raselu, bet arī sevi, apraksta Strols. "Vēl desmit dienām iepriekš es nespēju pastaigāt un manas abas rokas bija kā dārzeņi. Tobrīd nedomāju, ka būšu šeit, tāpēc ir lieliski izcīnīt punktus. Šis ir labs sākums sezonai."

"Aston Martin" pēc pirmā posma iekārtojusies otrajā pozīcijā Konstruktoru kausā, zaudējot vienīgi "Red Bull" komandai.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-03-14 13:53, pirms gada
It kā baigi saspringuši visi par drošību, kā uzlīst lietutiņš tā nevar braukt, bet tajā pašā par to, ka čalis ar lauztām rokām teju raudādams aiz sāpēm brauc, tur pofig...vai nu FIA tad ir bisķi neizprotami vai arī tas Strola smagais stāvoklis ir bi''ski pārspīlēts?

     [+] [-]

, 2023-03-14 16:14, pirms gada
killo2000 rakstīja: It kā baigi saspringuši visi par drošību, kā uzlīst lietutiņš tā nevar braukt, bet tajā pašā par to, ka čalis ar lauztām rokām teju raudādams aiz sāpēm brauc, tur pofig...vai nu FIA tad ir bisķi neizprotami vai arī tas Strola smagais stāvoklis ir bi''ski pārspīlēts?
Nezinu Strola gadījumu, bet lietus sacīkšu tēma ir reāla problēma. Mūsdienu mašīnas ir daudz lielākas un platākas, kas nozīmē, ka gaisā uzmestais ūdens daudzums ir ievērojami lielāks kā astoņdesmitajos un deviņdesmitajos

     [+] [-]

, 2023-03-14 16:18, pirms gada
Man kaut kā nav ticības Aston Martin stāstam ilgtermiņā. Jā, ziemā ir uzbūvēta mašīna, kas tiešām labi vadās un ir ātra, bet neticu, ka AS spēs ilgstoši noturēties priekšā Ferrari un Mercedes.
AS lielais ierobežojošais faktors ir tas, ka viņi kopē Red Bull mašīnu. Nevis izstrādā savu konceptu, bet vienkārši nokopē ātrāko mašīnu, kas jau saknē izslēdz varbūtību ātrāko mašīnu apsteigt. Tāpēc arī Ferrari un Mercedes strādā pie savām, konceptuāli no RB būtiski atšķirīgām mašīnām.