Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda piesaka dalību 2016. gada F1 čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda piesaka dalību 2016. gada F1 čempionātam
Kristians Horners
Foto: Digitale/Scanpix

Kristians Horners paziņojis, ka viņa vadītā "Red Bull" komanda iesniegusi pieteikumu dalībai 2016. gada F1 pasaules čempionātā. Tas lielā mērā kliedējis baumas par to, ka "Red Bull" varētu aiziet no F1 jau šīs sezonas izskaņā.

Pēdējās nedēļas laikā parādījušās divas svarīgas ziņas. Viena no tām ir "Ferrari" rūpnīcas gatavība atsākt sarunas par dzinēju piegādi "Red Bull", lai gan itāļi aizvien nav mierā apgādāt austriešus ar jaunākās speficikācijas jaudas agregātiem.

Otrā ziņa ir ticamāka - "Red Bull" pagarinās līgumu ar "Renault", taču motorus daļēji attīstīs savā rūpnīcā, kā arī izmantos tiem citu nosaukumu. Visticamāk, nākamgad šie "Renault"/"Red Bull" radītie dzinēji nesīs komandas sponsora "Infiniti" vārdu.

Pēc ierašanās Brazīlijā Horners apstiprinājis, ka komanda nākamgad plāno būt uz starta, kā arī paziņojis, ka konkrētākus plānus prese varētu uzzināt ap sezonas noslēguma posmu Abū Dabī.

"Jā, mēs esam pieteikušies 2016. gada F1 čempionātam," intervijā BBC saka Horners. "Es ceru, ka sezonas noslēgumā mēs būsim tikuši tik tālu, lai varētu paziņot, kādi ir mūsu plāni."

Daniels Rikjardo jau Brazīlijā izmantos uzlaboto "Renault" motoru, kas solās dot 0.1 vai 0.2 sekunžu ieguvumu katrā aplī.

"Ja šonedēļ mēs redzēsim kaut ko pozitīvu, varbūt kļūs skaidrāks tas, ko mēs gribam darīt tālāk," saka "Red Bull" pilots, tajā pašā laikā paužot nepatiku pret tagadējiem apstākļiem. "Es sapņoju par to, cik labi būtu, ja tādai mašīnai kā mūsējā aizmugurē stāvētu "Mercedes" motors..."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2015-11-13 18:42, pirms 9 gadiem
Labak viniem butu meginat modificet Ferrari motoru, neviss tur akstities svaku Renault, kadreiz Ferrari atlava Sauber parsaukt savus dzinejus par Petronas, tad kapec lai Red Bull nelautu tos parsaukt par Infiniti.

     [+] [-]

, 2015-11-13 19:28, pirms 9 gadiem
Red Bull, tas priecee.

     [+] [-]

, 2015-11-13 23:48, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Labak viniem butu meginat modificet Ferrari motoru, neviss tur akstities svaku Renault, kadreiz Ferrari atlava Sauber parsaukt savus dzinejus par Petronas, tad kapec lai Red Bull nelautu tos parsaukt par Infiniti.
a kapēc ne par FIAT?