Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Mums bija jāuzvar, bet mēs to neizdarījām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Mums bija jāuzvar, bet mēs to neizdarījām"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lando Noriss atzinis, ka tā bijusi liela kļūda, neiebraukt boksos pēc jaunām riepām, kad Kanādas GP sacensībās pirmo reizi trasē devās drošības mašīna. "McLaren" pilots atzina, ka bija visas iespējas uzvarēt, bet tas netika izmantots.

Noriss bija apdzinis Maksu Verstapenu un Džordžu Raselu, nonākot pirmajā pozīcijā, bet pēc tam spēja strauji palielināt pārsvaru. Kad avarēja Logans Sardžents un pie darba tika likta drošības mašīna, "McLaren" pilots uzreiz boksos nedevās, kamēr sāncenši nekavējās doties pie mehāniķiem. Rezultātā viņš atkrita uz trešo pozīciju.

Lai gan šķita, ka Noriss nav paspējis iebraukt boksos, pats pilots skaidro, ka nogaidīt bijis komandas lēmums.

"Mums bija jāuzvar šajā sacīkstē, bet mēs to neizdarījām," komentēja britu pilots. "Ātrums mums bija, varbūt vienīgi beigās sausā trasē tā nepietika. Bet izrādījās, ka tas nemaz nav tik svarīgi. Mēs šajā reizē varējām uzvarēt. Tik vienkārši! Kā komanda savu darbu neizdarījām pietiekami labi. Mums vajadzēja braukt boksos, nevis iestrēgt aiz drošības auto. Tur nebija saistības ar veiksmi vai ko tādu. Nebija tā kā Maiami posmā. Šeit vienkārši tika pieņemts nepareizs lēmums. Pie tā esmu vainīgs es un komanda. Šobrīd esam līmenī, kad mūs vairs neapmierina otrā vieta. Mērķis ir uzvarēt, un mēs to nepaveicām. Nebija tā, ka drošības auto izbrauca trasē nelaikā. Man bija pietiekami laika, lai iebrauktu boksos."

Pēc tam Norisam bija cerība atgūt vadību, kad viņš vēlāk par galvenajiem konkurentiem iebrauca boksos pēc slikiem, pa to laiku veicot vairākus ļoti ātrus apļus. Ja boksu celiņa izejā asfalts nebūtu tik slapjš, tas varēja izdoties. Tomēr Verstapens atgriezās vadībā, turklāt Noriss tobrīd zaudēja vērtīgas sekundes, jo jaunās riepas vēl bija jāuzsilda.

Cīņā par uzvaru atradās arī "Mercedes" komanda, taču beigās tās piloti ieņēma trešo un ceturto vietu. Luiss Hamiltons bija tuvu pirmajam pjedestālam šosezon, pirms komandas biedrs Džordžs Rasels viņu apdzina. Izcīnījis augstāko rezultātu šajā gadā, Hamiltons nebija apmierināts un atzina, ka šī bijusi viena no viņa sliktākajām sacīkstēm.

Jautāts, vai ir priecīgāks nekā dienu iepriekš, kad kvalifikācijā palika septītais, Hamiltons sacīja: "Lielas atšķirības nav. Šajā nedēļas nogalē sniegums no manas puses bija vājš. Kvalifikācijā bija daži citi traucēkļi, bet kopumā vainīgs biju pats. Šī bija viena no manām sliktākajām sacīkstēm, kādu esmu aizvadījis. Pieļāvu daudz kļūdas. Bet paldies cilvēkiem rūpnīcā, jo tagad ar šo mašīnu iespējams cīnīties. Tā ir tiešām pozitīva lieta pirms atlikušās sezonas daļas. Būs vēl uzlabojumi un, ja man izdosies sakārtot savu galvu, kaut kādā brīdī nāks labāki rezultāti."

Kanādas GP oficiālais video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=dLw...

Izmantotie resursi:
www.f1.lv