Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Japāņu F1 pilots Cunoda vēl vienu sezonu startēs RB komandā

Japāņu F1 pilots Cunoda vēl vienu sezonu startēs RB komandā
Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

"Visa Cash App RB" komanda paziņojusi, ka Juki Cunoda tās sastāvā turpinās startēt arī 2025. gada F1 čempionāta sezonā.

Cunoda čempionātā un komandā debitēja 2021. gadā, kad tā vēl bija zināma kā "AlphaTauri". Lai gan japāņu autosportists nekad nav uzskatīts par lēnu pilotu, sākotnēji ticis daudz kritizēts par savu nesavaldīgo raksturu un nestabilo sniegumu trasē.

Šosezon 24 gadus vecais Cunoda šajā ziņā spējis būtiski progresēt. Piecās no deviņām "Grand Prix" sacīkstēm viņam izdevies izcīnīt punktus, tāpat vienreiz to paveikt sprinta sacensībās. Pieredzējušais komandas biedrs Daniels Rikjardo šogad punktus guvis tikai Maiami GP sprintā un tagad Kanādas GP sacīkstē. Rezultātā Cunoda ar 19 punktiem ir kopvērtējuma desmitajā vietā, bet austrālietis ar deviņiem punktiem pacēlies uz 12. vietu.

RB vienība paziņojusi, ka izmantos Cunodas līgumā esošu punktu, kas ļauj tai paturēt viņu sastāvā arī uz 2025. gadu.

Šobrīd nav skaidra Rikjardo nākotne. "Red Bull" junioru komandai tagad nāksies izdarīt izvēli starp Rikjardo un rezerves pilotu Liamu Lavsonu, kurš jau ilgi gaida uz šo iespēju.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Maksa Verstapena un "Red Bull" komandas uzvaras svinības pēc Spānijas "Grand Prix". Foto: Diogo Cardoso/Zumapress.com/Scanpix
2

Rasels pārņem vadību sākumā, bet Spānijas "Grand Prix" triumfē Verstapens

Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta desmitajā posmā Barselonas pievārtē septīto uzvaru sezonā izcīnīja Makss Verstapens ("Red Bull"), kaut sacīkšu sākumā starts lieliski padevās Džordžam Raselam ("Mercedes"), kurš tobrīd izvirzījās priekšgalā.
Lendo Noriss. Foto: AFP/Scanpix
7

Verstapens atkal neuzvar kvalifikācijā - otro reizi karjerā no pirmās vietas sāks Noriss

Par Spānijas F1 posma kvalifikācijas uzvarētāju Barselonas trasē negaidīti kļuvis "McLaren" britu pilots Lendo Noriss, kurš par divdesmit tūkstošdaļām apsteidza sezonas līderi Maksu Verstapenu no "Red Bull" un izrāva pirmo starta pozīciju.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Noriss un Hamiltons ātrākie Spānijas "Grand Prix" pirmajos treniņbraucienos

LETA--DPA. Lielbritānijas piloti Lando Noriss un Lūiss Hamiltons piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) sezonas desmitā posma - Spānijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.