Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Kad "Red Bull" piedzīvos lūzumu, mums būs iespēja uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Kad "Red Bull" piedzīvos lūzumu, mums būs iespēja uzvarēt"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Fernando Alonso jau ceturto reizi piecu aizvadīto posmu laikā svētdien Maiami "Grand Prix" izcīņā kāpa uz pjedestāla. Lai gan viņš atzīst, ka šajā sacīkstē bijis tuvāk "Red Bull" komandai nekā kādā no iepriekš notikušajiem posmiem, uz uzvaru "Aston Martin" var cerēt tikai pie īpašiem nosacījumiem.

Alonso startēja no otrās pozīcijas, bet vēlāk vienu vietu zaudēja Maksam Verstapenam, kurš pēc tam kļuva par uzvarētāju, pārspējot arī Serhio Peresu. Alonso pozīcijai kādu laiku mēģināja uzbrukt Karloss Saincs, taču tas beidzās nesekmīgi. Arī Džordža Rasela centieni panākt veterānu nevainagojās panākumiem. Četros posmos šogad Alonso guvis trešo vietu, vienreiz bijis ceturtais.

"Finišējām, šķiet, tuvāk līderiem nekā jebkurā citā sacīkstē, kurā nav bijušas drošības mašīnas," stāsta Alonso, atzīstot, ka izcīnīt uzvaru šogad tomēr var neizdoties. "Domāju, ka to izdarīt būs grūti. Atstatums ir pārāk liels, lai arī šajā sacīkstē mūsu temps sacīkšu režīmā bija šogad līdz šim labākais. Redzēsim, sezona priekšā vēl gara. Cerams, ka dažās trasēs būsim viņiem tuvāk, un mašīnas uzlabojumi, ko vēlāk plānojam ieviest, nostādīs mūs konkurētspējīgākā pozīcijā."

Divkārtējais F1 čempions neaizmirst, ka viņa galvenais mērķis ir nevis pārspēt "Red Bull", bet gan palīdzēt "Aston Martin" noturēties priekšā citām komandām.

"Mūsu galvenais uzdevums, manuprāt, ir skatīties, kas notiek aizmugurē," viņš saka. "Jākontrolē, lai Konstruktoru kausā "Mercedes" un "Ferrari" būtu aiz mums. Ir jāpieņem, ka "Red Bull" savu darbu pašlaik dara labāk, un mums nepieciešams labāk darīt savu darbu."

Alonso gan cerību nezaudē: "Nav šaubu, ka mēs gribam pacelties augstāk un izcīnīt otro vietu, bet vienudien tikt pie iespējas uzvarēt sacīkstē. Pagaidām tas nav noticis, jo "Red Bull" komanda ir labāka par mums. Tā ir spēcīgāka, ātrāka un arī viņu mašīnām izturība ir nevainojama. Visās sacensībās tā finišējusi ar abām mašīnām. Bet, ja kādā dienā notiks lūzums, ja radīsies iespēja, mums jāparūpējas, ka esam vajadzīgajā pozīcijā un nedēļas nogales jāaizvada bez kļūdām."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs