Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peresam piešķirts starta vietu sods uz nākamo F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Peresam piešķirts starta vietu sods uz nākamo F1 posmu
Serhio Peress. Foto: f1.com

Par braukšanu par trasi Kanādas "Grand Prix" sacensībās ar salauztu aizmugurējo antispārnu "Red Bull" pilots Serhio Peress izpelnījies trīs starta vietu sodu uz nākamo posmu.

Ar labās puses sliku riepām uzbraucot slapjam asfaltam, Peress nenovaldīja mašīnu 53. apļa sestajā līkumā un tā ar aizmuguri ieslīdēja barjerā. Komanda prasīja viņam atgriezties boksos ar bojāto auto, ko braucējs arī izdarīja.

Līdz boksiem bija atlicis veikt vēl pusapli un Peress šajā laikā izmētāja trasē atlūzas no bojātās mašīnas. Tiesnešiem sāka izmeklēt, vai sportists nav pārkāpis F1 noteikumus.

Tika secināts, ka braucot ar šādu nedrošu auto noteikumi ir pārkāpti, tāpēc meksikānim piešķirts trīs starta vietu sods uz nākamajām sacensībām, bet komanda būs spiesta maksāt soda naudu 25 tūkstošu eiro apmērā. "Red Bull" soģiem skaidroja, ka pilotam tika likts atgriezties boksos, lai trasē nebūtu jādodas drošības mašīnai. Tobrīd vadībā ar piecu sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju atradās viņa komandas biedrs Makss Verstapens.

Spānijas posms norisināsies pēc divām nedēļām, 23. jūnijā Barselonas trasē. Peress jau iepriekšējos divos posmos startējis no zemas pozīcijas, jo gan Monako, gan Kanādā nespēja izkļūt no pirmās kārtas. Tāpat abas reizes viņš noslēdzis sacensības ar avāriju.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-06-10 14:05, pirms 2 nedēļām
3 posmi pēc kārtas Perezs startēs no 16+ vietas

     [+] [-]

, 2024-06-10 14:46, pirms 2 nedēļām
musars, nevajadzeja pagarinat ligumu, bet nu sponsorini..., nekas kad maksas tituls tad par sponsoriem aizmirsis, taka komandas ir daudz tuvak, viens pats Verstappens neizvilks

     [+] [-]

, 2024-06-10 14:57, pirms 2 nedēļām
Par Rasella izraisīto sadursmi nekas nav?