Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Sacensībās iesim uz uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Sacensībās iesim uz uzvaru"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Izcīnījis "Mercedes" komandai pirmo pole position kopš 2023. gada Ungārijas posma, Džordžs Rasels ir apņēmības pilns šovakar sacensībās Kanādā cīnīties par uzvaru ar Maksu Verstapenu.

Rasels Monreālas apli izšķirošajā kvalifikācijas kārtā veica ar laiku 1:12.000, bet vēlāk tieši tādu pašu rezultātu atkārtoja Verstapens. Līdz ar to abi piloti startēs no pirmās rindas, taču Verstapenam, tā kā viņš šādu laiku uzrādīja vēlāk, pienākas otrā starta vieta.

"Apbrīnojami, kāda laba sajūta," sacīja Rasels, kurš tikai otro reizi karjerā sacīkstes uzsāks no pirmās pozīcijas. "Lai to paveiktu, rūpnīcā cilvēki ir izdarījuši ļoti smagu darbu. Jau Monako mēs izteicām cerību, ka šis ir sākums kaut kam šajā mūsu sezonā, un es domāju, ka tā arī ir. Man pietrūka šīs sajūtas."

Līdz šim šogad "Mercedes" vienības nebija spējusi kvalifikācijās konkurēt par uzvaru. Rasels uzskata, ka šodien viņam ir izredzes uzvarēt arī sacensībās.

"Kāpēc gan nē? Protams," sacīja britu pilots. "Iesim uz to! Kopš Monako ieviesām uzlabojumus, mašīna uzvedas lieliski. Šobrīd mēs esam šajā cīņā, tāpēc dosimies pēc uzvaras. Pirmais solis ir paveikts, bet tagad raugāmies uz uzvaru."

Otrs "Mercedes" pilots Luiss Hamiltons pēc pirmā apļa bija otrajā vietā, taču savu rezultātu neuzlaboja un tika atbīdīts uz septīto pozīciju. Viņš skaidro, ka riepām trūka saķeres.

"Apstākļi bija lieliski, tie bija perfekti," komentēja septiņkārtējais F1 čempions, kurš pirms tam bija ātrākais trešajā treniņā. "Vienkārši kaut kāda iemesla dēļ riepas šajā sesijā nestrādāja, un man nebija saķeres. Trešajā man nebija grūti iegūt pussekundes pārsvaru, bet tagad tas bija zudis. Visi smagi strādāja, lai ieviestu šos uzlabojumus mašīnai, un tā visu nedēļas nogali bija lieliska, taču, tiklīdz sākās kvalifikācijā, tas viss pēkšņi pazuda."

"Red Bull" pilots Verstapens neslēpa, ka otrā starta vieta Monreālā ir necerēti labs rezultāts. Jautāts, vai jau startā uzbruks Raselam vai tomēr nogaidīs, lai mēģinātu tikt garām vēlāk, sezonas līderis atzina: "Es par to padomāšu. Šobrīd par to nesatraucos. Kopumā laba kvalifikācija. Šī nedēļas nogale nav bijusi viegla, tāpēc pieņemu šo otro starta vietu. Ja pirms kvalifikācijas man teiktu, ka būtu otrais, justos apmierināts. Tas, ka beigās biju tik tuvu, dod prieku pirms sacensībām. Sacīkstē būs interesanti, kā uzvedīsies riepas, tāpat laikapstākļi - lietus nāk un iet. Cerams, būs aizraujoši."

Kanādas posma starts šovakar plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-06-09 14:15, pirms 2 nedēļām
Ir tāda sajūta, ka Maki varētu paņemt. Bet arī Rasels labi izskatās. Redzēs, kā būs sacīkšu režīmā. Maksim būs pamatīgi jāpacīnās.