Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" apsūdz darbinieku, kurš spiegojis "Ferrari" komandas labā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" apsūdz darbinieku, kurš spiegojis "Ferrari" komandas labā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Formula 1 čempionvienība "Mercedes" uzsākusi tiesvedības darbus pret savu darbinieku, kurš vēlējies ievākt slepenus datus un nodot tos savam topošajam darba devējam "Ferrari".

Inženieris Benžamins Hoils jau iepriekš informēja "Mercedes" vadību, ka šī gada izskaņā vēlas pārtraukt darbu komandā. Viņa mērķis bija karjeru 2016. gadā turpināt "Ferrari" komandā, turklāt paņemot līdzi vērtīgus datus.

Tiek ziņots, ka Hoils centies piesavināties slepenus datus. Piemēram, pēc sacensībām Ungārijā viņš gribējis iegūt informāciju par "Mercedes" F1 motoru nobraukumu un bojājumu pakāpi.

Hoils "Mercedes" komandā strādāja kopš 2012. gada, bet pirms tam darbojies arī tādās kompānijās kā "Prodrive" un "Cosworth".

Šobrīd sīkākas informācijas par notikušo nav, taču "Mercedes" apstiprina, ka ir sākts tiesvedības process pret Hoilu. Nav droši zināms, vai iegūtos datus Hoils paspējis nodot "Ferrari" komandai.

Jāpiemin, ka apjomīgs spiegošanas skandāls notika pirms vairākiem gadiem. Toreiz kāds darbinieks bija "McLaren" komandas labā ieguvis lielu daudzumu "Ferrari" piederošas slepenas tehniskās informācijas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...