Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons prognozē šī gada F1 čempionāta iznākumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstons prognozē šī gada F1 čempionāta iznākumu
Bernijs Eklstons. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstons uzskata, ka Makss Verstapens noturēs pirmo vietu šīs sezonas kopvērtējumā, bet "Red Bull" zaudēs cīņā par Konstruktoru kausu.

Sešus posmus pirms čempionāta beigām Verstapens aizvien ir 52 punktus priekšā tuvākajam sekotājam Lando Norisam, bet "McLaren" jau pārņēmusi vadību komandu ieskaitē, kur par 41 punktu apsteidz "Red Bull".

"Verstapenam šobrīd ir liels pārsvars, tāpēc viss, kas viņam nepieciešams, ir nedaudz veiksmes," saka 93 gadus vecais Eklstons. "Ja runājam par pilotu ieskaiti, tur noteikti uzvarēs Makss. Bet "McLaren" noteikti uzvarēs Konstruktoru kausā."

Brits uzskata, ka laikā, kad viņam ir visātrākā mašīna, Noriss to nav spējis pilnvērtīgi izmantot. Tāpat Eklstons pauž, ka Oskars Piastri ir īsta nākotnes zvaigzne.

"Šobrīd "McLaren" ir divi ļoti spējīgi braucēji un ļoti laba mašīna," saka Eklstons. "Bet Noriss ir pieļāvis vairākas kļūdas, ko viņš pats zina un, ko labāk nevajadzēja pieļaut. Oskars, manuprāt, ir maģisks pilots. Ja mašīna turpinās būt tikpat ātra, nākamo divu gadu laikā viņš, bez šaubām, būs pasaules čempions. Tas notiks. Viņš patiesi izceļas starp pārējiem."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko tikmēr prāto, ka Verstapenam nepietiks visu laiku būt otrajam, lai kļūtu par čempionu arī šogad. Matemātiski gan viņš saglabātu pirmo vietu, ja visos atlikušajos posmos finišētu otrais, bet Noriss uzvarētu.

"Mēs to varētu atļauties tikai tad, ja Makss uzvarētu vēl vismaz divās sacīkstēs," saka Marko. "Ja viņš to izdarīs, arī komandu ieskaitē situācija izskatīsies daudz cerīgāk."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv