Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F2 čempionāta līderis nākamgad varētu debitēt 'Formulā 1'

Juris Grīns
Juris Grīns

F2 čempionāta līderis nākamgad varētu debitēt 'Formulā 1'
Guanju Žou. Foto: Motorsport.com

Turpinoties baumām par Guanju Žou nākotni, arvien skaļāk tiek runāts par viņa iespējamo nomaiņu "Sauber" komandā ar F2 čempionāta līderi Teo Puršēru.

Posmu pirms F2 sezonas beigām Puršērs ir visai drošā līderpozīcijā kopvērtējumā, lai gan titulu sev vēl nav garantējis. Tā kā francūzis ir "Sauber" attīstības programmas pilots, varētu tikt izlemts nākamgad iespēju startēt F1 čempionātā dot tieši viņam.

Šī ir pēdējā sezona, kad "Sauber" sadarbojas ar Itālijas autoražotāju "Alfa Romeo", jo jau nākamgad vienības pārņemšanu uzsāks "Audi". No 2026. gada šī kļūs par "Audi" rūpnīcas oficiālo vienību un ir bažas, vai tobrīd Žou vēl atradīsies vieta sastāvā.

"Ilgtermiņa līgums, saprotams, ir mans mērķis," stāsta Žou. "Bet tas nav viegli panākams. Ierodas "Audi" to visu tik ātri vairs nevar izdarīt. Es, protams, gribētu līgumu uz ilgāku termiņu, ne tikai vienu gadu, lai varētu justies mierīgāk."

Lai gan pats Žou to atklāti neatzīst, neoficiāli zināms, ka no personīgajiem sponsoriem viņam vairs nebūs pieejams tik liels finansējums, ko samaksāt komandai. Pilots paziņojis, ka ar citām komandām saruna neveic un nākamgad vēlas saglabāt savu pašreizējo vietu.

"Šobrīd tā ir mana prioritāte," atzīst Žou. "Čempionātā nav daudz brīvu vietu. Es ļoti vēlos palikt tur, kur esmu."

Šobrīd Žou aizvada otro F1 sezonu un viņa augstākais sasniegums atsevišķos posmos ir astotā vieta pērn Kanādas GP.  Šogad viņš divreiz finišējis devītais.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv