Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons: "Silverstonā neatgriezīsimies!"

Eklstons: "Silverstonā neatgriezīsimies!"
Bernijs Eklstons
Foto: AFP

Pirmās formulas dzīves vadītājs Bernijs Eklstons paziņojis, ka F-1 sacensības Silverstonas trasē netiks rīkotas pat tad, ja Doningtonas trasi divu gadu laikā neizdosies sagatavot atbilstīgi prasībām - drīzāk tad Lielbritānijas vieta sacensību kalendārā tikšot piešķirta citai valstij.

Atgādinām, ka īsi pirms nedēļas nogalē notikušās Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņas Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņoja, ka no 2010. gada Silverstonas trasi kā šī posma rīkotāju nomainīs Doningtonparka trase, ar ko noslēgta vienošanās uz 10 gadiem. Līdz šim šajā trasē F-1 sacensības notikušas tikai reizi - 1993. gadā, kad neaizmirstamu uzvaru lietū izcīnīja Airtons Senna.

Tomēr pastāv zināmas bažas, vai trases apsaimniekotāji sadarbībā ar slaveno F-1 arhitektu Hermanu Tilki spēs veikt mūsdienu F-1 prasībām atbilstošus trases uzlabojumus, kas ir priekšnoteikums "Grand Prix" rīkošanai. Ja izrādīsies, ka tas nav iespējams, Eklstonam jau gatava vienkārša izeja no situācijas - pirmo reizi F-1 vēsturē atteikties no sacensībām Britu salās.

"[Silverstonā] mēs neatgriezīsimies. Esmu pārliecināts, ka viņiem visu izdosies paveikt," par Doningtonas izredzēm cerīgi izsakās 77 gadus vecais Eklstons. "Taču, ja nē - mēs vienosimies ar kādu citu valsti. Pavisam vienkārši - tādas Lielbritānijas Lielās balvas vairs nebūs, un viss."

Izmantotie resursi:
crash.net