Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Juristi lieguši "Alpine" komandai uz Kanādas GP izslēgt Okonu no sastāva

Juris Grīns
Juris Grīns

Juristi lieguši "Alpine" komandai uz Kanādas GP izslēgt Okonu no sastāva
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

"Alpine" komandas vadītājs Bruno Famins bija nolēmis neļaut Estebanam Okonam piedalīties šonedēļ gaidāmajā F1 posmā Kanādā, tomēr no šīs idejas atteicies pēc konsultēšanās ar juristiem.

Iepriekšējā posmā Monako Okons izprovocēja sadursmi starp abiem "Alpine" pilotiem, pēc kā Famins bija pamatīgi noskaities un solīja šo rīcību neatstāt bez sekām.

Šonedēļ tika oficiāli paziņots, ka pēc šīs sezonas Okons pametīs "Alpine" komandu. Tomēr, cik zināms, šis lēmums nav tiešā veidā saistīts ar Monako GP sacensībās notikušo epizodi.

Francijas lielākais sporta laikraksts "L'Equipe" uzzinājis, ka Famins gribējis liegt Okonam dalību nākamajā posmā. Tas būtu kā sods par rīcību iepriekšējā sacīkstē. Lai tas varētu notikt, šādu soli bija jāakceptē komandas juristiem. Tomēr tie noraidīja šādu iespēju, jo tādā gadījumā pilots varētu iesūdzēt "Alpine" tiesā par liegtām tiesībām uz darbu.

Par sadursmes izraisīšanu ar Pjēru Gazlī Okons šonedēļ būs spiests saņemt piecu starta vietu sodu. Ja viņš nestartētu, šis sods nepārceltos uz aiznākamo posmu.

Jāpiebilst, ka 2002. gada sezonā "Sauber" komanda uz posmu ASV nomainīja savu pamatsastāva pilotu Felipi Masu, jo iepriekšējā sacīkstē Itālijā viņš bija saņēmis desmit starta vietu sodu, ko būtu jāizcieš nākamajās sacensībās. Toreiz Indianapolisā viņa vietu ieņēma Haincs-Haralds Frencens.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv