Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso skeptisks par ieceri padarīt jaunās F1 mašīnas vieglākas

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso skeptisks par ieceri padarīt jaunās F1 mašīnas vieglākas
Foto: FIA

Fernando Alonso uzskata, ka ir neiespējami panākt, lai 2026. gada F1 sacīkšu mašīnas, kā solīts, būtu par 30 kilogramiem vieglākas nekā pašreizējās.

No 2026. gada iekšdedzes dzinēja un elektriskā motora jauda būs attiecībā 50:50. Lai uzlabotu iespējas aizvadīt ciešākas cīņas, paredzētas daudzas izmaiņas. Nākamās paaudzes mašīnu garums no 3600 mm saīsināts līdz 3400 mm, bet platums no 2000 mm uz 1900 mm. Piespiedējspēks būs par 30% mazāks, bet aerodinamiskā pretestība - par 55% mazāka.

Ceturtdien prezentējot jaunos F1 tehniskos noteikumus, tika solīts, ka jaunās mašīnas arī būs par 30 kg vieglākas, tomēr Alonso tam netic.

"Domāju, ka sasniegt 30 kilogramu svara samazinājumu ir neiespējami," sacīja divkārtējais F1 čempions. "Ja 50% no jaudas dos elektrība, vajadzēs baterijas, kas to nodrošina, un tā dēļ vien mašīnas paliks par 20 līdz 30 kg smagākas. Tas nozīmē, ka svaru vajadzētu samazināt par kopumā 60 kg. Tas būtu tāpat, kā izdarīt to šobrīd, kas komandām ir neiespējams mērķis. Bet, kas ir neiespējams šogad, var būt iespējams 2026. gadā, jo komandās strādā ļoti gudri cilvēki."

Alonso pirms neilga laika pagarināja līgumu ar "Aston Martin" komandu uz vēl divām sezonām, kas nozīmē, ka veterāns būs uz starta arī jaunās tehnisko noteikumu ēras pirmajā gadā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv