Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komandu pametis pilotu programmas vadītājs Pirro

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komandu pametis pilotu programmas vadītājs Pirro
Emanuele Pirro. Foto: Motorsport.com

No "McLaren" sacīkšu komandas prom devies pilotu attīstības programmas vadītājs Emanuele Pirro, kurš amatā nostrādāja vien gadu. Jau vēstījām, ka neilgi pirms tam vienību atstāja arī viens no tehniskajiem direktoriem, Davids Sančess.

"McLaren" akadēmija izmaiņas piedzīvoja 2023. gada sākumā, bet par tās vadītāju tika iecelts bijušais F1 pilots un pieckārtējais Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētājs Pirro.

Pilotu programmā jau kādu laiku ietilpst "IndyCar" pilots Pato O'Vards, bet par F1 rezervistu pērn tika nolīgts Lemānas braucējs Rijo Hirakava. Tāpat akadēmijā uzņemti 2023. gada F3 čempions Gabriels Bortoleto un sieviešu čempionāta "F1 Academy" braucēja Bjanka Bustamante. Uzsākta sadarbība arī ar amerikāņu F4 braucēju Ugo Ugočukvu un itāļu F4 talantu Brando Badoeru, bijušā F1 pilota Lukas Badoera dēlu.

Neoficiāli zināms, ka bijušajam "McLaren" F1 testpilotam Pirro bija darba līgums uz vienu gadu, ko komanda izvēlējās nepagarināt. Turpmāk jauno pilotu programmu pārraudzīs nesen par F1 biznesa operāciju direktori ieceltā Stefānija Karlina. Viņa iepriekš bija "Rodin Carlin" komandas vadītāja F2 un "F1 Academy" seriālos. Tāpat Karlina "Extreme E" čempionātā pārraudzīja Luisa Hamiltona komandu "Team X44". Šogad viņas atbildība būs arī "McLaren" projekta pieskatīšana "F1 Academy" sacensībās.

Jau vēstījām, ka tehniskā direktora veiktspējas jomā amatu pametis Davids Sančess, kurš iepriekš strādāja "Ferrari", bet janvārī uzsāka darbu "McLaren". Par britu vienības jauno galveno dizaineri tagad kļuvis Robs Maršals, kurš iepriekš strādāja "Red Bull".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv