Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Sauber" piedāvā Botasam līgumu uz vienu sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Sauber" piedāvā Botasam līgumu uz vienu sezonu
Valteri Botass. Foto: f1.com

Somu pilots Valteri Botass kļuvis par favorītu uz vietu "Kick Sauber" komandā nākamajā F1 sezonā, taču viņam piedāvāts līgums tikai uz vienu gadu.

Niko Hilkenbergs pie līguma ar "Kick Sauber" tika jau pirms kāda laika, taču komanda ilgi apsver otrā pilota kandidatūras. Zināms, ka šobrīd par galveno pretendentu kļuvis vienības tagadējais pilots Botass.

"Motorsport.com" vēsta, ka Botasam piedāvāts vienoties uz vienu gadu. Tādā gadījumā 2026. gadā, kad šī pārtaps par "Audi" rūpnīcas komandu, būtu iespēja izvēlēties starp vairākiem pretendentiem. Zināms, ka pats Botass vēlas "izspiest" 1+1 līgumu, un sarunas turpinās.

Ja ar Botasu vienoties neizdosies, komanda sastāvā gatava uzņemt debitantu, tagadējo F2 pilotu Gabrielu Bortoletu, kurš ir 2023. gada F3 čempions un "McLaren" attīstības programmas braucējs. Iepriekš tā mērķēja uz Karlosu Saincu, kurš izlēma pievienoties "Williams" nometnei. No kandidātu pulka nevar izslēgt arī "Sauber" jauno pilotu attīstības programmas braucēju Teo Puršēru.

Pašlaik "Kick Sauber" kļuvusi par vājāko F1 komandu un vienīgā šosezon vēl nav izcīnījusi nevienu punktu. Itālijas GP pirmajā treniņā piektdien Botass pārsteidza ar piekto labāko rezultātu, taču kvalifikācijā atkal palika viens no pēdējiem - 19. vietā. Sacensībās somam 16. rezultāts.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv