Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Deimons Hils: "Nolīgstot Peresu, 'Red Bull' komanda palikusi vienkājaina"

Juris Grīns
Juris Grīns

Deimons Hils: "Nolīgstot Peresu, 'Red Bull' komanda palikusi vienkājaina"
Foto: Motorsport.com

1996. gada F1 pasaules čempions Deimons Hils uzskata, ka "Red Bull" komanda nav rīkojusies pareizi, pagarinot līgumu ar Serhio Peresu laikā, kad konkurenti kļuvuši tik spēcīgi.

Peress šo sezonu uzsāka sekmīgi, pirmajos četros posmos trīsreiz finišējot otrajā vietā. Tomēr jau trīs posmos pjedestālu nav izdevies gūt, turklāt pēdējie divi bijuši īpaši smagi. Imolā meksikāņu pilots ierindojās tikai astotajā vietā, kamēr Monako trasē pat nepārvarēja pirmo kvalifikācijas kārtu, pēc tam sacensībās avarējot pirmajā aplī. Kopvērtējumā "Red Bull" braucējs atkritis jau uz piekto vietu.

"Šobrīd ir sākusies lielā cīņa," podkāstā "F1 Nation" stāsta Deimons Hils. "Ir divas komandas, kas spēj parādīt pretī ātrumu un noteiktās trasēs samazinājušas "Red Bull" pārsvaru. Neaizmirstiet, ka "Ferrari" un "McLaren" komandām ir pa diviem pilotiem, kuri var cīnīties. Neesmu drošs, ka to pašu var teikt par Čeko."

Hils uzskata, ka Peress pārāk daudz zaudē komandas biedram Maksam Verstpenam, lai ar šādu sniegumu komanda varētu uzvarēt Konstruktoru kausā.

"Šobrīd viņi ir nedaudz vienkājaini, lai aizstāvētos," tēlaini izsakās Hils. "Pašlaik tas vairs nav pietiekoši, ja otrs pilots no Verstapena atpaliek 0.3 sekundes aplī. Šajā atstatumā pašlaik jau spēj ielēkt vairākas citas mašīnas. Ātrums izlīdzinās arvien vairāk un vairāk."

Lai gan pēdējos gados Kanādas posmā "McLaren" komandai klājies vairāk nekā smagi, Hils uzskata, ka šonedēļ Monreālas trasē šī vienība būs galvenais drauds "Red Bull".

"Monreālu var salīdzināt ar Imolu," viņš saka. "Braukšana notiek pretējā virzienā, jāizmanto līkumu apmales, ir garas taisnes un nepieciešamība strauji bremzēt. "McLaren" ir ļoti ātra uz bremzēšanu. Skatījos, ka Noriss un Piastri tieši līkumos spēj atgūt vērā ņemamu laiku. Tāpēc Kanādā nepieciešams spēcīgi braukt uz apmalēm, bet tā ir viena lieta, par ko "Red Bull" sūdzējās."

Jāpiebilst, ka piektdien, bet, jo īpaši, sestdien un svētdien Monreālā gaidāms lietus. Sesijas notiks pēc Latvijas laika vakarā - sestdien kvalifikācija plkst. 23:00, bet sacensību starts svētdien plkst. 21:00.

Kanādas GP programma:

DatumsSākumsSesija (LV)
7. jūnijs1. treniņš20:30
7. jūnijs2. treniņš00:00
8. jūnijs3. treniņš19:30
8. jūnijsKvalifikācija23:00
9. jūnijsSacīkste9:00

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs