Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" konsultants: "Mūsu situācijā normāls rezultāts būtu 3. vieta komandu ieskaitē"

"Red Bull" konsultants: "Mūsu situācijā normāls rezultāts būtu 3. vieta komandu ieskaitē"
Daniels Rikjardo un Helmuts Marko
Foto: LaPresse/Scanpix

F1 komandas "Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzinis, ka šī brīža situācijā ar komandas motoru piegādātājiem normāls rezultāts 2015. gada sezonā būtu trešā vieta Konstruktoru kausa ieskaitē.

Jaunās F1 sezonas starts līdzjutēju uzmanību ir piesaistījis ar vairākām lietām, to vidū arī ar "Red Bull" vājajiem rezultātiem. Daniels Rikjardo Austrālijā bija sestais, bet Malaizijā viņš noslēdza labāko desmitnieku. Otrs "Red Bull" pilots Daniils Kvjats pirmajā posmā netika līdz startam, bet otrajā palika devītais. Vājais sniegums atstāja iespaidu uz "Red Bull" attiecībām ar motoru piegādātāju "Renault". Franču rūpnīca pat pieļāva iespēju pārtraukt sadarbību un iegādāties "Toro Rosso" komandu.

"Mēs ievērojami atpaliekam no "Mercedes", viņi izteikti dominē. Tā kā noteikumi ir diezgan ierobežojoši, mēs varam veikt tikai minimālas izmaiņas, kas mums praktiski neļauj panākt līderus," intervijā F1 mājaslapā atzina "Red Bull" konsultants motoru sporta jautājumos Helmuts Marko. "Šāda situācija saglabāsies līdz noteikumu izmaiņām. Tagad komandā ir ieviesta sistēma, kas ļauj precīzi sadalīt atbildību – pagātnē kļūdas ir pieļāvuši gan "Renault", gan "Red Bull". Šīm problēmām un atšķirīgajai organizāciju kultūrai pievienojiet nepilnības ar testu iekārtām, un tā rodas situācija, kādu vērojām pirmajos divos posmos. Joprojām nav skaidrs, kā un kad tiks rasts risinājums," piebilda Marko, kurš arī lika noprast, ka komandas problēmas varētu ilgt visu 2015. gada sezonu.

Tajā pašā laikā Marko noliedza, ka satrauktos par "Renault" draudiem pārtraukt sadarbību. "Viņi tērē lielu naudu, lai izveidotu motoru, un saskaras ar tām pašām problēmām, kas nomāc mūs – dalība F1 ir jāatmaksājas! Jāņem vērā arī tas, ka "Renault" jūtas nenovērtēts mārketinga ziņā, tad arī rodas tādi varianti kā "Toro Rosso" pirkšana vai prasība pēc labākiem mārketinga noteikumiem. Jebkurā gadījumā abu pušu interesēm ir jāsakrīt," norādīja "Red Bull" konsultants.

Baumu līmenī par iespējamo sadarbību ar "Red Bull" interesi esot izrādījis "Audi", taču Marko noliedza šo informāciju, piebilstot, ka "Red Bull" arī nesāks komandas izpārdošanu. "Mums ir līgums ar "Renault" līdz 2016. gadam. "Red Bull" nākamais motoru piegādātājs noteikti gribēs sagaidīt, kādi būs 2017. gada sezonas noteikumi, kurus jau drīzumā vajadzētu apstiprināt, lai piegādātāji paspēj sagatavoties sezonai," sacīja Marko. "Red Bull" konsultants arī apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, ka komanda negrasās veidot savu motoru.

""Toro Rosso" jāieņem vismaz piektā vieta, bet "Red Bull" – vismaz trešā vieta Konstruktoru kausā. Tādā situācijā, kādā mēs šobrīd esam ar komandas motoriem, mēs varētu teikt, ka minētie rezultāti bija normāli," sacīja "Red Bull" konsultants, kurš gan piebilda tādi rezultāti nav komandas plānos ilgākā laika posmā.

Pilna intervija ar Helmutu Marko (angļu valodā) pieejama šeit.

Izmantotie resursi:
Formula 1®

     [+] [-]

, 2015-04-06 17:51, pirms 10 gadiem
Protams ka sobrid 3 max. Mercedes pagaidam vel aprus konkurences, Ferrari ir strauji pielicis atruma, tad kas atliek nakosa naudiga komanda un ta ir Red Bull, domaju parejos Mercedes un Ferrari klientus vini apdzis, jo tiem nav tadi resursi lai masinu uzlabotu.
Par McLaren pagaidam nav ko izteikties, atrums un problemas aptuveni ka Lotus pagaisgad, redzes cik ilgs laiks Honda bus vajadzigs lai padaritu motoru konkuretspejigu, sini sezona saubos vai tas notiks, bet lidz punktiem gan jau tiks.

     [+] [-]

, 2015-04-06 18:02, pirms 10 gadiem
Nesaki gan tā. Williams a ršamējiem pacīnīsies

Runājot par McLaren, tad viņi progresu (punktus) gaida atgriežoties Eiropā, pēc diviem posmiem Spānijā, kad būs jaunie uzlabojumi.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-06 18:12, pirms 10 gadiem
Ceru, ka Ferrari ieliks Meršiem! Forza Ferrari!

     [+] [-]

, 2015-04-06 20:34, pirms 10 gadiem
būs

     [+] [-]

, 2015-04-07 06:53, pirms 10 gadiem
Mēsli tie Renault. Nez kā ferarri pa ziemu no vājākā motora tika uz stiprāko motoru. Būtu strādājuši un mazāk vāvuļojuši.